LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izrada priručnika za djecu i roditelje

Koristan priručnik za djecu i roditelje u sklopu projekta „Mali pokretači promjena”

ISUM će objaviti priručnik namijenjen svim zainteresiranima koji se žele informirati o suzbijanju nenasilja, govora mržnje u online svijetu.

ISUM će objaviti priručnik namijenjen svim zainteresiranima koji se žele informirati o suzbijanju nenasilja, govora mržnje u online svijetu.

U srpnju se očekuje izlazak priručnika Prava djece i (online) govor ljubavi. Priručnik će objaviti Institut za stručno usavršavanje mladih u sklopu projekta Mali pokretači promjena. Projekt Mali pokretači promjena traje od listopada 2017. do srpnja 2018. godine te pruža djeci mogućnost unaprjeđenja socijalnih i komunikacijskih vještina. Pritom je posebno fokusiran na suzbijanje govora mržnje direktno među vršnjacima i online putem koji je jedan od gorućih problema suvremenog društva koje značajno karakterizira utjecaj tehnologije na svakodnevicu. Želja je projekta sprječavanje verbalnog nasilja koje je različitim metodama moguće transformirati i u idealnom slučaju potpuno iskorijeniti. U priručniku će, uz teme o pravima djece, objava literarnih radova učenika OŠ Gornje Vrapče te savjeta za roditelje o opasnostima interneta, biti objavljeni i pobjednički radovi u sklopu natječaja za najkreativniji rad Nenasilje, mir i surfanje s osmjehom. Priručnik je namijenjen svim osnovnoškolcima i njihovim roditeljima, a u izradi i sadržaju sudjelovat će članovi Instituta, grafički tim portala Studentski.hr, uredništvo portala i volonteri.  

FOTO: ISUM