LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Lijepa Naša postaje pravi turistički hit

Korčula se našla na popisu najpoželjnijih turističkih odredišta u 2016. godini

Naš predivan otok našao se na popisu mjesta koja jednostavno morate posjetiti u 2016. godini.

Naš predivan otok našao se na popisu mjesta koja jednostavno morate posjetiti u 2016. godini.

Ljepote naše domovine sve su više prepoznate i izvan naših granica i turističkih tržišta koja tradicionalno gravitiraju našoj obali Jadrana. Tako je poznati američki magazin The New York Times odabrao 52 najpoželjnija turistička odredišta koja morate posjetiti u 2016. godini, među kojima se našla i naša Korčula, zauzevši 17. mjesto među destinacijama poput Washingtona, Barcelone i Dublina.

Ovaj Dalmatinski biser našao se na ovom popisu prvenstveno zahvaljujući svojoj nedirnutoj ljepoti, šarmantnim ribarskim mjestima i šljunčanim obalama. Kako i sami autori popisa predlažu, nemojte se ograničiti samo na gradove Korčulu, Velu Luku ili Blato. Unajmite moped i proputujte ovaj predivan otok. Pogledajte stare maslinike i guste šume, ili skrenite sa glavnih cesta i kušajte korčulansko autohtono vino Grk u nekoj od brojnih obiteljskih vinarija. Zaista, bolju reklamu i pozivnicu za turiste teško je zamisliti.

Valja napomenuti kako je prvo mjesto na ovom popisu zasluženo zauzeo Mexico City. Sa svojim spojem povijesne baštine, fantastične kuhinje i kozmopolitizmu prave svjetske metropole magnet je za svakog putnika. 

FOTO: WIKIPEDIA.ORG