LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Od 28. do 30. ožujka

Koje promjene i mogućnosti donosi digitalizacija visokog obrazovanja saznajte na konferenciji „Srce DEI 2023”

Srce DEI 2023 ujedno je i završna konferencija projekta Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO), a teme koje će pokriti konferencija dat će dobar pregled do sada postignutog u primjeni digitalizacije u obrazovanju.

Srce DEI 2023 ujedno je i završna konferencija projekta Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO), a teme koje će pokriti konferencija dat će dobar pregled do sada postignutog u primjeni digitalizacije u obrazovanju.

Digitalna transformacija visokog obrazovanja i obrazovnih procesa jedan je od ključnih prioriteta Srca, zbog čega ćemo se na ovogodišnjoj konferencije Dani e-infrastrukture Srce DEI temama iz područja visokog obrazovanja baviti u čak pet tematskih blokova.

Započet će se s raspravom o novoj kategoriji strukturiranog obrazovanja – modulima koji u kraćem vremenu omogućavaju stjecanje određenih znanja i vještina, tzv. mikrokvalifikacijama. Uvođenje mikrokvalifikacija u visoko obrazovanje čini ga inkluzivnijim i raznolikijim te pruža fleksibilnije i modularne mogućnosti učenja. Je li naše visoko obrazovanje pripremljeno na uvođenje ovog oblika kvalifikacija te koje su promjene potrebne u postojećim informacijskim sustavima Srca, sudionici konferencije imat će priliku saznati tijekom tematskog bloka Mikrokvalifikacije u visokom obrazovanju.

Tijekom  tematskog bloka Projekt e-Sveučilišta bit će predstavljeno koje sve aktivnosti obuhvaća te što je planirano ovim novim nacionalnim projektom koji se provodi s ciljem poticanja digitalne preobrazbe ustanova visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj.  

Tijekom tematskog bloka Informacijska podrška mobilnosti u Europi predstavit će se novosti o studentskim iskaznicama, kao i unapređenja Informacijskog sustava visokih učilišta, u cilju omogućavanja bolje integracije hrvatskih sveučilišta u europske alijanse sveučilišta.

Koji je napredak ostvaren u procesu digitalizacije poslovanja sa studentima, na primjeru elektronički pečatiranih potvrda o studiranju te nove aplikacije Evidencija studentskih prava (ESP), koja je dio Informacijskog sustava visokih učilišta (ISVU), predstavit će se tijekom tematskog bloka Iskoraci u administraciji studenata.

I na kraju, tijekom tematskog bloka Digitalna pristupačnost za bolje iskustvo učenja razgovarat će se i o važnosti digitalne pristupačnosti i to prilagodbi nastavnih materijala, mrežnih stranica i aplikacija za potrebe nastave kako bi oni bili što pristupačniji i omogućili uključivanje što većeg broja studenata, a posebice onih s invaliditetom.

Konferencija Dani e-infrastrukture Srce DEI održava se od 28. do 30. ožujka u prostorima Mozaik Event centra i Sveučilišnog računskog centra pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Rektorskog zbora Republike Hrvatske i Grada Zagreba. Srce DEI 2023 ujedno je i završna konferencija projekta Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO). Program konferencije Srce DEI 2023 dostupan je na web-stranicama konferencije, a sudionici se mogu prijaviti za sudjelovanje ispunjavanjem obrasca.

Do sada su podršku organizaciji konferencije dali S&T Hrvatska i Storm Computers kao zlatni i AKD kao srebrni sponzor te Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium i Odašiljači i veze kao sponzor. Medijski sponzori su ICT Business, Studentski.hr i tportal.hr.

FOTO: SVEUČILIŠNI RAČUNSKI CENTAR (SRCE), PRESS