LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zanimanje medicinska sestra/tehničar

Klinika za dječje bolesti Zagreb dodjeljuje stipendije učenicima medicinskih škola

Svaki stipendist dobit će mjesečnu stipendiju u iznosu od 225 eura, tijekom maksimalno 10 mjeseci u školskoj godini.

Svaki stipendist dobit će mjesečnu stipendiju u iznosu od 225 eura, tijekom maksimalno 10 mjeseci u školskoj godini.

Klinika za dječje bolesti Zagreb, smještena na adresi Klaićeva 16, raspisala je natječaj za dodjelu stipendija učenicima četvrtih i petih razreda medicinskih škola za zanimanje medicinska sestra/tehničar za školsku godinu 2024/2025. Temeljem Odluke Upravnog vijeća, Klinika će dodijeliti ukupno 14 stipendija.

Svaki stipendist dobit će mjesečnu stipendiju u iznosu od 225 eura, tijekom maksimalno 10 mjeseci u školskoj godini. Prijaviti se mogu redovni učenici četvrtih i petih razreda srednje medicinske škole u Republici Hrvatskoj, državljani Republike Hrvatske i učenici s prebivalištem na području RH.

Ministarstvo obrane daje vojne stipendije za školsku godinu 2024./2025.


Povjerenstvo za dodjelu stipendija, imenovano od strane ravnatelja Klinike, razmotrit će sve prijave i sastaviti prijedlog bodovne liste. Bodovna lista bit će objavljena na oglasnoj ploči Klinike unutar 15 dana od isteka roka za podnošenje prijava te će biti dostupna i na oglasnim pločama medicinskih škola. Bodovanje će se temeljiti na prosjeku općeg uspjeha završenih razreda srednje škole (dvije decimale). U slučaju jednakog prosjeka, provest će se razgovor s kandidatima kako bi se formirala konačna bodovna lista.

Sa svakim odabranim korisnikom stipendije bit će sklopljen ugovor kojim će se definirati prava i obveze korisnika stipendije i Klinike. Ugovor će sadržavati vrijeme stipendiranja, visinu stipendije, rokove i način isplate, kao i obvezu učenika da se po završetku srednjoškolskog obrazovanja zaposle u Klinici na dvostruko duže vrijeme od trajanja stipendiranja. Ukoliko učenik odustane od stipendiranja, ugovor će biti sklopljen sa sljedećim kandidatom na bodovnoj listi.

Ministarstvo zahtijeva povrat stipendija – propust na FPZG-u stvara probleme studentima



Prijave se podnose u pisanom obliku u roku od 8 dana od objave natječaja na mrežnoj stranici Klinike i na oglasnim pločama škola. Prijave se šalju isključivo poštom na adresu Klinike za dječje bolesti Zagreb, Klaićeva 16, 10000 Zagreb, s naznakom Prijava na natječaj za dodjelu stipendija učenicima IV i V razreda medicinske škole. Svi kandidati bit će obaviješteni putem elektroničke pošte o ishodu natječaja, a oni koji ostvare pravo na stipendiju bit će pozvani na potpisivanje ugovora.

Nakon 40 godina ponovno se upisuje generacija medicinskih sestara i tehničara u Našicama


Za više informacija i prijavu, posjetite mrežnu stranicu Klinike za dječje bolesti Zagreb te u tekstu natječaja.
IZVOR: KLINIKA ZA DJEČJE BOLESTI ZAGREB
FOTO: FATCAMERA