LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Učeničke stipendije

Karlovačka županija povećava broj stipendija i iznose, objavljen je natječaj za tekuću školsku godinu

Za stipendije mogu konkurirati redoviti učenici srednjih škola koji su državljani Republike Hrvatske i imaju prebivalište u Karlovačkoj županiji, a nisu stariji od 20 godina. Sredinom listopada bit će objavljen i natječaj za studentske stipendije.

Za stipendije mogu konkurirati redoviti učenici srednjih škola koji su državljani Republike Hrvatske i imaju prebivalište u Karlovačkoj županiji, a nisu stariji od 20 godina. Sredinom listopada bit će objavljen i natječaj za studentske stipendije.

Karlovačka županija objavila je natječaj za dodjelu učeničkih stipendija za školsku godinu 2024./2025. U novom natječaju, koji će biti otvoren do 30. rujna 2024. godine, povećan je broj dodjeljivanih stipendija s dosadašnjih 50 na 75. Također, iznosi stipendija porasli su pa će redovne stipendije sada iznositi 80 eura mjesečno, dok će stipendije za deficitarna zanimanja biti 150 eura, umjesto dosadašnjih 130 eura.

Od ukupno 75 stipendija, 20 će biti dodijeljeno darovitim učenicima, 35 će biti namijenjeno učenicima slabijeg socijalnog stanja, dok će preostalih 20 stipendija biti dodijeljeno učenicima koji se školuju za deficitarna zanimanja, kao što su zidar, tesar, tapetar i limar.

Zaklada hrvatskih branitelja raspisala natječaj za dodjelu mjesečnih potpora srednjoškolcima



Prema pravilima, za stipendije mogu konkurirati redoviti učenici srednjih škola koji su državljani Republike Hrvatske i imaju prebivalište u Karlovačkoj županiji, a nisu stariji od 20 godina. Osim osnovnih uvjeta, kandidati će morati ispuniti specifične kriterije, ovisno o vrsti stipendije za koju se prijavljuju. Dok je za darovite učenike kriterij visoki prosjek ocjena, za učenike slabijeg socijalnog stanja i one koji se školuju za deficitarna zanimanja postoje specifični zahtjevi u vezi s prosjekom ocjena i socio-ekonomskim stanjem.

SKAC Palma poziva na tečaj razlučivanja za srednjoškolce: vidi s Bogom koji fakultet upisati!



Prijave se podnose elektronički, preko aplikacije SOM natječaji, a sve dokumente treba dostaviti u elektroničkom obliku. Link za prijavu u već postojeći račun nalazi se ovdje, dok se link za registraciju u aplikaciju nalazi na sljedećoj poveznici. Prijave za stipendije podnose se isključivo preko elektroničkog sustava, a sve potrebne informacije mogu se pronaći na službenoj web-stranici Karlovačke županije.

Ministarstvo objavilo popis studijskih programa koji mogu konkurirati za državne stipendije u STEM područjima



Sredinom listopada 2024. bit će objavljen i natječaj za studentske stipendije. Također će se dodijeliti 75 stipendija, a iznos će se povećati sa 110 na 150 eura mjesečno. Natječaji se temelje na Odluci o broju i visini stipendija za školsku i akademsku godinu 2024./2025. i Pravilniku o stipendiranju učenika i studenata Karlovačke županije.
IZVOR: KARLOVAČKA ŽUPANIJA
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA