LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
PRVACI SPAJANJA

Kalendar za 2023. razveselit će mnoge Hrvate, blagdani padaju na radni tjedan i nekoliko je prilika za spajanje

Kalendar za 2023. nosi nekoliko prilika za duži odmor, a hoćete li ih i kako iskoristiti - ostaje na vama.

Kalendar za 2023. nosi nekoliko prilika za duži odmor, a hoćete li ih i kako iskoristiti - ostaje na vama.

Hrvati su prvaci u spajanju, a čini se da kalendar za 2023. ide upravo nama u korist i to nakon razočaravjuće prošle godine kada su gotovo svi praznici padali na vikend.

Prvo spajanje nam stiže već 6. siječnja na blagdan Sveta tri kralja. Ove godine taj blagdan pada na petak, a moguće ga je spojiti s vikendom. Zatim neko vrijeme nećemo imati blagdana te nam tradicionalno slijede Uskrs 9. travnja i Uskršnji ponedejljak koji je, logično, 10. travnja.

Nakon toga nam stiže prava mala poslastica, a riječ je o 1. svibnja, odnosno tzv. prazniku rada. On će se ove godine obilježiti u ponedjeljak, što je opet odlično jer nam prije toga prethodi vikend. U svibnju nas također očekuje i Dan državnosti koji se obilježava u utorak 30. svibnja, a ako ćete imati koji slobodan dan koji možete iskoristiti, utorak možete spojiti s ponedjeljkom i tako si omogućiti odmor od četiri dana.

U lipnju  8. se slavi Tijelovo, a pada na četvrtak. Na četvrtak također pada i Dan antifašističke borbe koji se također obilježava u četvrtak. Tu također možete probati sačuvati jedan slobodan dan pa četvrtak spojiti s petkom i vikendom.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja ove godine pada u subotu, ali 15. kolovoza nas zato očekuje neradni utorak zbog blagdana Velike Gospe.

U svakom slučaju, bit će nekoliko prilika za malo duži odmor, a vjerujemo da ćete neke od njih itekako dobro iskoristiti.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA