LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Reakcije na predavanje Judith Reisman

Judith Reisman ponovno izaziva kontroverze u hrvatskoj javnosti

Nakon što se u medijima stvorila strka poslije jučerašnjeg predavanja Judith Reisman, kontaktirali smo organizatore iz građanske inicijative "Ne dirajte djecu!" i zamolili ih za komentar. Odgovore pročitajte u članku.

Nakon što se u medijima stvorila strka poslije jučerašnjeg predavanja Judith Reisman, kontaktirali smo organizatore iz građanske inicijative "Ne dirajte djecu!" i zamolili ih za komentar. Odgovore pročitajte u članku.

Prošli tjedan smo najavili da u Hrvatsku ponovno dolazi Judith Reisman te da će održati niz predavanja na temu spolnog odgoja. Prvo predavanje održano je jučer na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove, a danas su medijski prostor preplavile objave u kojima se Reisman proziva da s građanskom inicijativom "Ne dirajte djecu!" širi dezinformacije.

Studenti Medicinskog fakulteta u Zagrebu uputili su otvoreno pismo građanima i akademskoj zajednici u Hrvatskoj u kojem se bune protiv održavanja posljednjeg u nizu predavanja koje bi trebalo biti sutra na Šalati. Kako navode u pismu, smatraju da u prostorijama Sveučilišta ne bi trebalo biti mjesta jednostranim, dogmatskim i manipulativnim izlaganjima. Studenti ističu da nisu protiv slobode govora niti protiv izlaganja bilo koje znanstvene teorije bazirane na dokazima, no da u ovim okvirima smatraju da će navedeno predavanje biti propagandno, a ne znanstveno. Cijelo pismo možete pročitati na linku.

S obzirom na navedenu situaciju, kontaktirali smo organizatora ovih predavanja, građansku inicijativu "Ne dirajte djecu!" i zamolili ih da nam odgovore na nekoliko pitanja. 

Kako je došlo do gostovanja Judith Reisman, zašto ste baš nju ugostili?

Ona je prva u svijetu ukazala da su Alfred Kinsey i njegovi suradnici plaćali i poticali pedofile da zlostavljaju malodobnu djecu i dojenčad te tako došli do svog zaključka da su "djeca seksualna bića od rođenja". S obzirom na to da nam je cilj procesuirati Kinseyev institut, koji svoju tzv. znanost o seksualnosti djece temelji na pedofiliji, smatrali smo da je prikladno da ona bude prisutna prilikom pokretanja svjetske kampanje.

Kako komentirate strku koja je u medijima nastala poslije prvog predavanja gospođe Reisman?

Ministar Jovanović i MZOŠ jučer su uputili dopise svim ravnateljima predškolskih ustanova i osnovnih škola gdje se navodi kako se u letcima Građanske inicijative "Ne dirajte djecu!" radi o "do sada nezabilježenom širenju dezinformacija" te da nam je namjera "diskreditirati djecu i njihove roditelje".
Ovim putem poručujemo kako su u letku navedeni primjeri iz provedbe spolnoga odgoja u Njemačkoj. A premijer Milanović je 22.5.2013. izjavio sljedeće: "Ono što mogu ovdje obećati je da ću učiniti sve da hrvatska djeca imaju zdravstveni i spolni odgoj na razini većine djece u Njemačkoj." (izvor: večernji.hr, jutarnji.hr)

Koliko je studenata bilo na predavanju? Kakve su bile njihove reakcije tijekom predavanja?

Tijekom predavanja studenti su bili zaprepašteni vidjevši činjenice na kojima se temelji naš spolni odgoj. Kao i nakon svakog predavanja dr. Reisman o spolnome odgoju, vodila se rasprava o izloženoj temi i problematici iste. Ovim bismo putem htjeli pozvati studente da dođu na predavanje koje će biti na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, u četvrtak, 29.5. u 19 sati. Voljeli bismo da dođu i oni koji se ne slažu te da sudjeluju u raspravi koja će se održati nakon predavanja, i da iznesu svoja razmišljanju.

FOTO: WIKIPEDIA