LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koji su novi gradovi za mlade?

Još tri grada proglašena gradovima za mlade

Članovi Povjerenstva su predstavnici organizacija i institucija u području rada s mladima.

Članovi Povjerenstva su predstavnici organizacija i institucija u području rada s mladima.

Povjerenstvo za dodjelu certifikata Grad za mlade na temelju javnog poziva iz siječnja ove godine, dodijelilo je tri nova certifikata.

Članovi Povjerenstva sastoje se od predstavnika organizacija i institucija u području rada s mladima: Središnji državni ured za demografiju i mlade, Institut za društvena istraživanja u Zagrebu, Agencija za mobilnost i programe EU, Mreža mladih Hrvatske, Savez Društava "Naša djeca" te Udruga gradova Republike Hrvatske

Križevci, Poreč i Pregrada novi su gradovi za mlade, a za dobivanje certifikata morali su zadovoljiti najmanje 50 posto kriterija u svakom od sljedećih osam područja: Participacija, Demografski poticaji i mjere, Zapošljavanje, Mobilnost, Zdravlje i sport, Rad s mladima i kultura te Obrazovanje i Informiranje. Također su morali zadovoljiti i ukupan postotak ovisno o broju stanovnika (do 10 tisuća stanovnika – 60%; između 10 i 35 tisuća stanovnika – 70%; više od 35 tisuća stanovnika – 80%), prenosi Agencija za mobilnost i programe EU.

Tijekom evaluacije u obzir su se uzimale i dobre prakse među gradovima koji su se prijavili te će one biti i objavljene kako bi bile dostupne svim zainteresiranim gradovima.

Gradovi koji ovaj put nisu zadovoljili kriterije dobit će novu priliku te će im komentari evaluatora pomoći unaprijediti njihovu sljedeću prijavu te im dati jasniju sliku gdje ima mjesta za napredak.


 
FOTO: PIXABAY