LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Program na sveučilištima diljem Europe

Još kratko traju prijave za studentske ambasadore EU karijera

Do 20. ožujka traju prijave za nove studente ambasadore koji će biti kontakt zainteresiranima za EU karijeru.

Do 20. ožujka traju prijave za nove studente ambasadore koji će biti kontakt zainteresiranima za EU karijeru.

Program studentskih ambasadora EU karijera provodi se na sveučilištima diljem Europske unije, a zadnje dvije godine u Republici Hrvatskoj ulogu ambasadora obnaša Tea Babić, studentica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Europski ured za odabir osoblja svake godine traži motivirane studente s izvrsnim komunikacijskim i organizacijskim vještinama koji su željni učiti i dijeliti to znanje, ali i sposobni prilagoditi se različitim situacijama i donijeti kvalitetu i rezultate.

Trenutačno su otvorene prijave za nove ambasadore, a od sljedeće akademske godine u program će u Republici Hrvatskoj biti uključeno Sveučilište u Rijeci. Stoga se pozivaju i riječki studenti da se do 20. ožujka 2020. godine prijave i postanu novi ambasadori EU karijera koji će biti kontakt zainteresiranima za EU karijeru, koji će održavati predavanja i posjećivati sajmove karijera i redovito izvršavati sve svoje zadatke.

Do sada sam provela nekoliko predavanja na kojima je sudjelovalo više od 400 mladih ljudi, a uz to sam i ostvarila brojne suradnje s različitim institucijama i fakultetima.

Od svega izdvajam suradnju s Predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj na događaju Translating Europe gdje sam u Osijeku i Zagrebu održala izlaganje o mogućnostima stažiranja i zapošljavanje u institucijama EU za studente prevoditeljskih studija, s Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj, Europskim domom Zagreb i Europskim pokretom Hrvatska, s Centrom za mlade grada Zagreba i dr.

Osim što sam upoznala broje mlade ljude koji imaju interes za radom u institucijama Europske unije i ostvarila brojne suradnje, posebno bih htjela istaknuti iskustvo koje sam dobila obnašajući ulogu ambasadorice EU karijera – govori Tea Babić koja ove akademske godine završava svoj drugi mandat kao EU Careers Student Ambassador.

Europski ured za odabir osoblja, sa sjedištem u Bruxellesu, priprema i provodi selekcijske postupke za gotovo sve institucije i agencije Europske unije. Ako se primjerice želite zaposliti u Europskom parlamentu, Vijeću, Komisiji, Europskom sudu, Revizorskom sudu, Gospodarskom i socijalnom odboru, Odboru regija i uredu europskoga Ombudsmana, u većini ćete slučajeva morati proći EPSO selekcijski postupak.

Više informacija možete pronaći na poveznici.

FOTO: TEA BABIĆ