LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Siguran klik”

Još je kratko otvoren natječaj za najbolje literarne radove posvećene suzbijanju elektroničkog nasilja

Najbolja tri zaprimljena rada objavit će se na portalu Studentski.hr i na njegovim društvenim mrežama te na kanalima Centra za razvoj mladih, a autorima će se uručiti prigodne plakete.

Najbolja tri zaprimljena rada objavit će se na portalu Studentski.hr i na njegovim društvenim mrežama te na kanalima Centra za razvoj mladih, a autorima će se uručiti prigodne plakete.

U tijeku je natječaj za najbolje dječje literarne radove na temu Internet može biti ljepše mjesto koji je raspisao Centar za razvoj mladih u sklopu projekta Siguran klik. Učenici osnovnih i srednjih škola prijaviti se mogu do 5. ožujka 2021. u 23:59.

Prijave se zaprimaju na e-adresi info@cerm.hr s naslovom Internet može biti ljepše mjesto. Trebaju sadržavati sljedeće podatke i priloge: ime i prezime učenika/učenice, datum rođenja, adresa, naziv škole i razred koji pohađa te literarni tekst maksimalne duljine od 2 kartice teksta (font: Times New Roman, prored: 1,5). 

Najbolja tri zaprimljena rada objavit će se na portalu Studentski.hr i na njegovim društvenim mrežama te na kanalima Centra za razvoj mladih, a autorima će se uručiti prigodne plakete. Odabrat će ih projektni tim Sigurnog klika, pri čemu će uzeti u obzir dob, odnosno razred prijavljenih.

Podsjetimo, Centar za razvoj mladih u partnerstvu s udrugom Ženska soba – Centar za seksualna prava, a uz financijsku potporu Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, provodi projekt pod nazivom Siguran klik. U njegovu sklopu, tijekom 12 mjeseci koliko traje, radi se na prevenciji elektroničkog nasilja nad i među djecom i mladima. Njegovi su glavni ciljevi pružanje podrške i savjetovanje djece i mladih s iskustvom takvog oblika nasilja, osvještavanje važnosti prevencije elektroničkog nasilja i brojnosti oblika u kojima se ono pojavljuje, poticanje na prijavljivanje, ali i educiranje roditelja o načinima na koje mogu zaštititi djecu.

Za sadržaj ovog članka i natječaja odgovoran je isključivo Centar za razvoj mladih.
FOTO: PIXABAY