LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Za sve zainteresirane

Još deset dana traju prijave za Školu dokumentarnog filma

Polaznici prolaze jedinstveni program i stječu znanja i vještine iz osnova snimanja i korištenja pripadajuće opreme, montaže slike i zvuka, produkcije, dramaturgije i režije.

Polaznici prolaze jedinstveni program i stječu znanja i vještine iz osnova snimanja i korištenja pripadajuće opreme, montaže slike i zvuka, produkcije, dramaturgije i režije.

Restartova Škola dokumentarnog filma otvara poziv za prijave za novu generaciju budućih dokumentarista. Program će se uz mentorstvo domaćih i inozemnih filmskih autora, stručnjaka i predavača održati u Zagrebu od listopada 2022. do veljače 2023.
 
Škola je zasnovana na ideji da je filmski medij dostupan svima i da se svatko može izraziti jezikom filma te iz godine u godinu pomaže svojim polaznicima usvojiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarca, bolje razumijevanje filma i produkcijskih procesa s naglaskom na aktivnom sudjelovanju.
 
Prijave otvorene do 5. rujna
 
Za razliku od tradicionalnog načina podučavanja rada na filmu, koji proces razlaže na odvojene faze i postupke, u Restartovoj školi stvaranju filma pristupa se kao cjelovitoj djelatnosti.
 
Polaznici prolaze jedinstveni program i stječu znanja i vještine iz osnova snimanja i korištenja pripadajuće opreme, montaže slike i zvuka, produkcije, dramaturgije i režije.
 
Vježbe i predavanja organizirani su u većim i manjim grupama, radu u parovima te individualnom radu, a posebna pažnja posvećuje se analizi različitih filmova i filmskih postupaka. Pet osnovnih vježbi nadopunjene su nizom manjih zadataka za razvoj tehničkih vještina, percepcije, kreativnosti i kritičkog mišljenja.

Grad Zadar dodjeljuje financijsku potporu za četvero mladih


 
Iskustvo nije potrebno
 
Za pohađanje Škole nije potrebno nikakvo prijašnje filmsko iskustvo, kao ni poznavanje tehnika proizvodnje filma. Za prijavu je potrebna motivacija i želja za nastavkom bavljenja filmom po završetku Škole. Poželjno je osnovno poznavanje rada na računalu i računalo na koje se može instalirati program za montažu i po mogućnosti imati kameru s kojom se može snimati (DSLR kamera, video kamera, mobitel, ...). Za Školu se mogu prijaviti svi stariji od 18 godina
 
U Školi se potiče generacijsko miješanje grupa čime dolazi do izražaja širok raspon stavova i pozicija koji dodatno potiču diskusiju, razmjenu mišljenja, solidarnost, suradnju, intergeneracijsko učenje i dijeljenje.
 
Predavači i termini predavanja
 
Predavači Škole dokumentarnog filma su: Igor Bezinović, Hrvoslava Brkušić, Katerina Duda, Ana Hušman, Bojan Mrđenović, Dinka Radonić, Oliver Sertić, Nebojša Slijepčević, Vanja Jambrović i drugi domaći i inozemni predavači.
 

Poboljšaj svoje komunikacijske vještine: fakultet otvara prijave za sudjelovanje u Debatnom klubu!


Predavanja se održavaju u Zagrebu od listopada 2022. do veljače 2023., utorkom od 16 do 20 sati, petkom od 20 do 22 sata i subotom od 11 do 16 sati.
 
Kako se prijaviti
 
Rok za prijavu je 5. rujna 2022. Sve dodatne informacije dobivaju se po prijavi.
 
Za prijavu je potrebno:
  • preuzeti i ispuniti OBRAZAC
  • priložiti životopis ili opis dosadašnjeg iskustva i/ili radova
  • opcionalno može se priložiti i portfolio radova, pdf s linkovima i/ili slikama (max. veličina za upload PDF-a 5 mb)
 
Prijavu poslati na mail: skola@restarted.hr.
 
Cijena za polaznike Škole dokumentarnog filma iznosi 2.000,00 kn, plativo u tri rate. Određeni broj polaznika moći će odvolontirati jedan dio iznosa u Restartu, ukoliko zadovolje sve preduvjete.
FOTO: PIXABAY