LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Za sve zainteresirane

Još deset dana traju prijave za Školu dokumentarnog filma

Polaznici prolaze jedinstveni program i stječu znanja i vještine iz osnova snimanja i korištenja pripadajuće opreme, montaže slike i zvuka, produkcije, dramaturgije i režije.

Polaznici prolaze jedinstveni program i stječu znanja i vještine iz osnova snimanja i korištenja pripadajuće opreme, montaže slike i zvuka, produkcije, dramaturgije i režije.

Restartova Škola dokumentarnog filma otvara poziv za prijave za novu generaciju budućih dokumentarista. Program će se uz mentorstvo domaćih i inozemnih filmskih autora, stručnjaka i predavača održati u Zagrebu od listopada 2022. do veljače 2023.
 
Škola je zasnovana na ideji da je filmski medij dostupan svima i da se svatko može izraziti jezikom filma te iz godine u godinu pomaže svojim polaznicima usvojiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarca, bolje razumijevanje filma i produkcijskih procesa s naglaskom na aktivnom sudjelovanju.
 
Prijave otvorene do 5. rujna
 
Za razliku od tradicionalnog načina podučavanja rada na filmu, koji proces razlaže na odvojene faze i postupke, u Restartovoj školi stvaranju filma pristupa se kao cjelovitoj djelatnosti.
 
Polaznici prolaze jedinstveni program i stječu znanja i vještine iz osnova snimanja i korištenja pripadajuće opreme, montaže slike i zvuka, produkcije, dramaturgije i režije.
 
Vježbe i predavanja organizirani su u većim i manjim grupama, radu u parovima te individualnom radu, a posebna pažnja posvećuje se analizi različitih filmova i filmskih postupaka. Pet osnovnih vježbi nadopunjene su nizom manjih zadataka za razvoj tehničkih vještina, percepcije, kreativnosti i kritičkog mišljenja.
 
Iskustvo nije potrebno
 
Za pohađanje Škole nije potrebno nikakvo prijašnje filmsko iskustvo, kao ni poznavanje tehnika proizvodnje filma. Za prijavu je potrebna motivacija i želja za nastavkom bavljenja filmom po završetku Škole. Poželjno je osnovno poznavanje rada na računalu i računalo na koje se može instalirati program za montažu i po mogućnosti imati kameru s kojom se može snimati (DSLR kamera, video kamera, mobitel, ...). Za Školu se mogu prijaviti svi stariji od 18 godina
 
U Školi se potiče generacijsko miješanje grupa čime dolazi do izražaja širok raspon stavova i pozicija koji dodatno potiču diskusiju, razmjenu mišljenja, solidarnost, suradnju, intergeneracijsko učenje i dijeljenje.
 
Predavači i termini predavanja
 
Predavači Škole dokumentarnog filma su: Igor Bezinović, Hrvoslava Brkušić, Katerina Duda, Ana Hušman, Bojan Mrđenović, Dinka Radonić, Oliver Sertić, Nebojša Slijepčević, Vanja Jambrović i drugi domaći i inozemni predavači.
 
Predavanja se održavaju u Zagrebu od listopada 2022. do veljače 2023., utorkom od 16 do 20 sati, petkom od 20 do 22 sata i subotom od 11 do 16 sati.
 
Kako se prijaviti
 
Rok za prijavu je 5. rujna 2022. Sve dodatne informacije dobivaju se po prijavi.
 
Za prijavu je potrebno:
  • preuzeti i ispuniti OBRAZAC
  • priložiti životopis ili opis dosadašnjeg iskustva i/ili radova
  • opcionalno može se priložiti i portfolio radova, pdf s linkovima i/ili slikama (max. veličina za upload PDF-a 5 mb)
 
Prijavu poslati na mail: skola@restarted.hr.
 
Cijena za polaznike Škole dokumentarnog filma iznosi 2.000,00 kn, plativo u tri rate. Određeni broj polaznika moći će odvolontirati jedan dio iznosa u Restartu, ukoliko zadovolje sve preduvjete.
FOTO: PIXABAY