LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Književnost u Močvari

Jedna od najmlađih autorica ikad na tribini „Rani radovi”

Za otvaranje sezone 2020. svoja će djela predstaviti Marija Skočibušić, jedna od najmlađih autorica ikad na tribini, i Dario Bukač. Posjetitelje očekuje i pisac sa stažom!

Za otvaranje sezone 2020. svoja će djela predstaviti Marija Skočibušić, jedna od najmlađih autorica ikad na tribini, i Dario Bukač. Posjetitelje očekuje i pisac sa stažom!

U sklopu programa Književnost u Močvari organiziraju se tribine Rani radovi u prostorima Kluba Močvara. Iduća je zakazana za ponedjeljak, 10. veljače, s početkom u 20:30.

Rani radovi predstavljaju ciklus tribina kojima se želi promovirati mlađe autore i autorice, a za otvaranje sezone 2020. svoja će djela predstaviti Marija Skočibušić, jedna od najmlađih autorica ikad na tribini (2003. godište, Karlovac), i Dario Bukač (1990. godište, Zadar). Uz to, redovito se ugošćuje i po jedan pisac sa stažom – ovoga puta to će biti gost iznenađenja. 

Marija Skočibušić inače sudjeluje na srednjoškolskim literarnim natječajima, a njezina poezija uvrštena je u zbornike Poezitiva i Rukopisi 42. Također, radovi su joj objavljivani u časopisima Poezija i Libartes, na internetskom portalu Strane te na blogu Pjesnikinja petkom. Sudjelovala je na književnoj tribini Učitavanje u Booksi, a svoju je poeziju čitala na osmom izdanju festivala Stih u regiji. Uzevši u obzir godište, jasno je da se radi o pjesničkom glasu koji će imati daleke dosege.

Idući gost, Dario Bukač, diplomirao je filozofiju, etnologiju i kulturnu antropologiju 2016. godine u Zadru. Objavljivao je malo, ali tako da ne može proći nezamijećeno. Radovi su mu objavljivani na književnom portalu Kritična masa, a ozbiljno se bavi analizama filmskih plakata i primjerice starenjem u filmskoj industriji.

Bit će to razgovor o vječnim enigmama stvaralaštva, drugom i drugačijem kojeg ne biste trebali propustiti. Ulaz je besplatan, a dodatne informacije nalaze se na službenom Facebook eventu

FOTO: KLUB MOČVARA