LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Festival u Rovinju

Jedna od deset najutjecajnih dizajnerica u posljednjih 100 godina dodatno je pojačanje Danima komunikacija

Morag Crichton Myerscough višestruko je nagrađivana dizajnerica koja pozitivnim porukama oplemenjuje svoja arhitektonska rješenja te usko surađuje s lokalnom zajednicom, a zašto uvijek iznova propituje i analizira motive za kreaciju, otkrit će na Danima komunikacija.

Morag Crichton Myerscough višestruko je nagrađivana dizajnerica koja pozitivnim porukama oplemenjuje svoja arhitektonska rješenja te usko surađuje s lokalnom zajednicom, a zašto uvijek iznova propituje i analizira motive za kreaciju, otkrit će na Danima komunikacija.

Iako je već predstavljen program festivala Dani komunikacija, organizatori su objavili dolazak još jedne zvijezde u industriji – Morag Crichton Myerscough – koja je proglašena jednom od deset najutjecajnijih dizajnerica u posljednjih 100 godina. U Rovinj stiže uz podršku Addiko Banka, a prestižnu titulu njoj, Pauli Scher iz Pentagrama i još šačici živućih dizajnerica dodijelio je Design Week.

Riječ je o višestruko nagrađivanoj dizajnerici, zaljubljenici u neformalan, eklektični dizajnerski stil. U svojim projektima Morag često koristi šarene neonske boje koje spaja s geometrijskim uzorcima i oblicima. Poznata je i po pozitivnim porukama kojima oplemenjuje svoja dizajnerska rješenja. U kreiranje rješenja uključuje lokalni identitet, povijest, kulturno nasljeđe te usko surađuje s lokalnom zajednicom.

Osnivačica je, direktorica te vodeća dizajnerica tvrtke Studio Myerscough, a s Lukeom Morganom osnovala je londonski dizajnerski kolektiv Supergroup. Ujedno je prozvana i jednom od najznačajnijih dizajnerica 2017. godine

– Pitanja kojima se Morag bavi, vjerujem, u glavama su mnogih kreativaca: neizbježno je razmišljati kako naša djela utječu na ljude i imaju li zaista stvarni utjecaj na svijet. Posjetitelji festivala čut će razmišljanja jedne od najznačajnijih dizajnerica današnjice; Morag će iz nesvakidašnjeg kuta promišljanja govoriti o dizajnu i kreativnom radu. – istaknuo je predsjednik uprave HURA-e Davor Bruketa.

Na predavanju u Rovinju pod nazivom Forever Finding otkrit će zašto uvijek iznova propituje i analizira motive za kreaciju te na koji način njezina djela utječu na ljude. U svojim životnim traganjima uvijek je u potrazi za odgovorima – možemo li napraviti mjesta za neočekivano te vjerovati svojim instinktima? Morag želi pronaći vrijeme za promišljanje o tome što i zašto stvara osjećaj magije te saznati imaju li projekti stvaran utjecaj na svijet. Sudionicima će govoriti na koji način radi s bojom, uzorcima i riječima te je li njima moguće izazvati radost i igru, potragu i pronalazak te život i smrt.

FOTO: KOMUNIKACIJSKI LABORATORIJ