LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zelena čistka 2019.

Jedan dan za čist okoliš – volontiraj i doprinesi očuvanju čistoće okoliša

Zelena čistka akcija je čiji je cilj promicanje čistoće okoliša, a održat će se 21. rujna 2019. godine čiji dio možete biti i vi.

Zelena čistka akcija je čiji je cilj promicanje čistoće okoliša, a održat će se 21. rujna 2019. godine čiji dio možete biti i vi.

U sklopu Svjetskog dana čišćenja, u kojem sudjeluje preko 150 zemalja, u Hrvatskoj će se održati nacionalna kampanja Zelena čistka u subotu 21. rujna 2019. godine. Udruga Žmergo i ove godine traži zainteresirane volontere i volonterke kako bi se pridružili akciji čiji je cilj promicanje čistoće okoliša. Akcija Zelena čistka provodi se već osmu godinu zaredom u Hrvatskoj te se i ove godine nastavlja u istom tonu. 

Zelena čistka u Rijeci će se obilježiti čišćenjem područja oko Rječine, od 9 do 13 sati. Dosadašnje su akcije prošle vrlo uspješno, a ovo su brojke koje ju krase. Od 2012. godine broj volontera eksponencijalno raste te je od 41 tisuće porastao na broj od 55 tisuća volontera. Tijekom godina količina sakupljenog otpada porasla je s 3 tisuće tona na rekordnih 6 tisuća tona

Iz udruge Žmergo poručuju: 

– Pridruži se i ti! Cilj je nedvosmislen i jednostavan: da kroz druženje i entuzijazam očistimo svijet i Lijepu našu te promijenimo odnos pojedinaca, tvrtki, institucija i organizacija prema otpadu, okolišu i prirodi.

Okupljanje volontera na dnu je ceste koja vodi prema Rječini, 21. rujna 2019, u 9:00. Facebook event i obavijesti o akciji možete pronaći na povezniciZelena čistka ne održava se samo u Rijeci pa ovdje možete pronaći interaktivnu mapu održavanja Zelene čistke i u vašem gradu. 

FOTO: PIXABAY