LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
ZAGREBAČKI ELEKTRIČNI TRAMVAJ

Izmjene u autobusnom prometu uoči blagdana Velike gospe, uvodi se i izvanredna linija

Doći će do promjena u autobusnom prometu zbog tradicionalnih proštenja u Remetama i Stenjevcu. Izmjene se odnose na nekoliko autobusnih linija.

Doći će do promjena u autobusnom prometu zbog tradicionalnih proštenja u Remetama i Stenjevcu. Izmjene se odnose na nekoliko autobusnih linija.

Na blagdan Velike Gospe, koji se obilježava u četvrtak, 15. kolovoza, doći će do promjena u autobusnom prometu zbog tradicionalnih proštenja u Remetama i Stenjevcu. Izmjene se odnose na nekoliko autobusnih linija, uključujući 119, 146, 172, 176, 177 te liniju 203, a uvodi se i izvanredna autobusna linija Kaptol - Remete.

Isprobali smo malo električno vozilo „Fulir” koje od ovog ljeta vozi Zagrebom, evo detalja


Tijekom proštenja u svetištu Majke Božje Remetske, autobusna linija 203 (Svetice - Vinec - Kaptol) prometovat će skraćeno do Vineca od 8 do 21 sat. U to vrijeme, bit će uspostavljena izvanredna autobusna linija Kaptol - Remete, koja će voziti od Kaptola do raskrižja Ulice Remete i Ulice Ivana Česmičkog. Zbog proštenja u Stenjevcu, od 5 sati ujutro pa do večernjih sati, također će doći do izmjena na linijama 119 (Črnomerec - Podsused most) i 146 (Reljkovićeva - Malešnica - Jankomir).

Učenici i studenti, od danas možete izraditi ili produljiti kartu za prijevoz u Zagrebu, evo na koji način


Autobusi linije 119 vozit će uobičajenom trasom do raskrižja Ilice i Vrapčanske, a zatim nastaviti vožnju Ilicom i Alejom Bologne, skrećući lijevo u Škorpikovu i desno na Samoborsku cestu, te se vratiti na uobičajenu trasu do krajnjeg odredišta. U povratku će se koristiti ista usputna stajališta. Autobusna linija 146 prometovat će skraćeno do kružnog toka koji povezuje Ulicu Ivane Brlić Mažuranić i Stenjevečku ulicu, a ulazno i izlazno stajalište bit će uspostavljeno nakon kružnog toka u Ulici Ivane Brlić Mažuranić, u smjeru Reljkovićeve. Također, autobusi linija 172 (Črnomerec - Zaprešić), 176 (Črnomerec - Gornja Bistra) i 177 (Črnomerec - Poljanica - Gornja Bistra) će se na blagdan Velike Gospe zaustavljati u oba smjera i na stajalištu Gospodska.

Student servis u Zagrebu zbog blagdana Velike Gospe u petak radi drugačije nego inače


Svi putnici su pozvani da planiraju svoje putovanje unaprijed i prate obavijesti o promjenama u prometu. Ove prilagodbe su uvedene kako bi se osigurala sigurnost i udobnost putnika tijekom proštenja.

IZVOR: ZAGREBAČKI ELEKTRIČNI TRAMVAJ, PR
FOTO: ZAGREBAČKI ELEKTRIČNI TRAMVAJ