LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Urbani život

Izložba o razvoju biciklističke infrastrukture na FPZG-u najavljuje Pedalafest

Na Fakultetu političkih znanosti otvara se izložba "Dobar grad". Svi građani je mogu razgledati do 30. lipnja.

Na Fakultetu političkih znanosti otvara se izložba "Dobar grad". Svi građani je mogu razgledati do 30. lipnja.

Dansko veleposlanstvo daruje Televiziji Student Christiania teretni bicikl koji je simbol danskog načina života. To je bicikl kojim se u Danskoj prevozi teret, ali i čitave obitelji. Novinari tog medija koristit će ga za potrebe terenskih snimanja.

Povod tomu je otvorenje izložbe Dobar grad ovog petka u 13 sati na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Izložba je napravljena u suradnji s Danskim veleposlanstvom u Hrvatskoj. Govori o razvoju i afirmaciji biciklističke infrastrukture u Kopenhagenu i biciklizma kao urbane kulture po kojoj je Danska međunarodno prepoznata.

Tema izložbe nadovezuje se i na nastavu o urbanom životu i medijima koju pohađaju studenti fakulteta. Obzirom na dugotrajno nepostojanje cjelovitog rješenja za bicikliste u Zagrebu kao i nerazvijenu prometnu kulturu koja uključuje i uvažava javne i održive oblike transporta, poput biciklizma u dovoljnoj mjeri, izložba je namijenjena ne samo studentima i nastavnicima, nego i svim građanima Zagreba.

Možete je razgledati do 30. lipnja 2016. u predvorju fakulteta u Lepušićevoj 6. Njome se ujedno najavljuje Pedalafest koji se u suradnji sa spomenutim veleposlanstvom održava od 2. do 4. lipnja na Ribnjaku.

FOTO: CHRISTIANIABIKES.COM