LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Pregled akademskih arhiva

Izložba arhivskih i umjetničkih predmeta: Sveučilište u Zagrebu aktivno sudjeluju u Noći muzeja

Bit će dostupan i razgled aule te susret s djelatnicima Sveučilišta koji će biti na raspolaganju za stručna vodstva i informacije.

Bit će dostupan i razgled aule te susret s djelatnicima Sveučilišta koji će biti na raspolaganju za stručna vodstva i informacije.

Već tradicionalno, i ove je godine siječanj posvećen muzejima. 27. siječnja brojni će građani besplatno moći posjetiti hrvatske muzeje, arhive, knjižnice, zbirke i brojne obrazovne institucije.  

Sveučilište u Zagrebu, kao najstarije sveučilište s neprekidnim djelovanjem u Hrvatskoj, bogatim se programom i ove godine priključuje manifestaciji. Pod nazivom Kulturna baština Sveučilišta u Zagrebu - pogled iz arhiva, posjetitelji će, od 18 do 22 sata, u Rektoratu Sveučilišta u Zagrebu, moći upoznati dio bogate sveučilišne povijesti i njezin znanstveni, kulturni i društveni značaj kroz prigodnu izložbu, odabrane arhivske izvore i umjetničke objekte. Bit će dostupan i razgled aule te susret s djelatnicima Sveučilišta koji će biti na raspolaganju za stručna vodstva i informacije.

U sklopu manifestacije, organizirana su i tri zanimljiva predavanja, a detaljan pregled programa dostupan je ovdje.

 

FOTO: STUDENTSKI.HR/ARHIVA