LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Završena #DigitalnaKarijera

„Izađite iz svoje komforne zone, budite uporni i ostvarite svoje digitalne karijere!”

Konferencijom u Zagrebu #DigitalnaKarijera powered by bonbon završila je ovogodišnju turneju Hrvatskom, ali i najavila svoj povratak u 2018. godini. Donosimo vam kratki rezime posljednjeg susreta.

Konferencijom u Zagrebu #DigitalnaKarijera powered by bonbon završila je ovogodišnju turneju Hrvatskom, ali i najavila svoj povratak u 2018. godini. Donosimo vam kratki rezime posljednjeg susreta.

Nakon inspirativnih konferencija u Splitu, Zadru, Varaždinu i Osijeku #DigitalnaKarijera powered by bonbon, koju organizira Netokracija, svoju veliku ovogodišnju završnicu imala je u Zagrebu. Na Ekonomskom fakultetu 7. prosinca okupili su se brojni studenti i mladi željni stjecanja iskustva u digitalnoj industriji.

Prvi predavač Nikola Stolnik podijelio je svoj digitalni put preko Kolektive i Googlea do trenutne pozicije voditelja marketinga u Nanobitu, tvrtki specijaliziranoj za proizvodnju mobilnih igara. Upornost, spremnost na učenje te samopouzdanje, kaže, iznimno su važni:

– Vrlo je moguće da ćete se zaposliti baš u kompanijama o kojima sanjate jer nešto o čemu razmišljate prije spavanja vrlo je vjerojatno ono što ćete i ostvariti. Samo morate skupiti hrabrosti, izaći iz svoje komfor zone i biti uporni. – 

Nakon Nikole podij je preuzela Anja Uzelac, stručnjakinja za komunikacije u bonbonu, koja je podijelila deset važnih i korisnih savjeta za ostvarivanje uspješne digitalne karijere! Zacrtavanje cilja, završavanje fakulteta, povezivanje s digitalnom zajednicom, kontinuirano traženje prilika za učenjem i usavršavanjem u specifičnim područjima samo su neki od njenih savjeta koje je na kraju istaknula i – ono za nju najvažnije – Nema mjesta strahu!

Robert Petković, danas analytics lead u Bruketa&Žinić&Grey, otkrio je kako psiholog može doprinijeti strategijama performance marketinga, odnosno koliko su u digitalnim industrijama važna i pitanja koja postavljaju te uvidi koje donose društveni i humanistički stručnjaci.

Foto: #DigitalnaKarijera

Nakon kratke pauze u kojoj su studenti mogli popiti Cugu s poslodavcem te ostvariti i konkretne prve korake prema zapošljavanju u digitali uslijedilo je keynote predavanje Carlosa Eduarda Espinala, partnera u velikoj investicijskoj platformi Seedcamp te stručnjaka za europsku startup scenu. Osim tri faktora za uspjeh u startup poduzetništvu: okupljanje odličnog tima, poznavanje i razumijevanje želja i potreba klijenata te fleksibilnost i kontinuirana želja za učenjem, istaknuo je i dodanu vrijednost danas već neizbježne digitalne karijere:

– Digitalni prostor ostavlja velike mogućnosti da se bavimo stvarnim, velikim globalnim problemima, tražimo rješenja i odgovore te doprinosimo ekološkoj i društvenoj održivosti ekonomskog napretka. Da biste postavljali ova pitanja, ali i nudili neke od odgovora, ne morate biti programeri – dapače! –

Na kraju je održan i panel #AskMeAnything tijekom kojeg su svi zainteresirani u publici mogli postavljati pitanja, a predavači su još jednom ponovili nekoliko ključnih savjeta za pokretanje i ostvarivanje uspješnih digitalnih karijera

Druženje nakon konferencije nastavilo se u kafiću Potter gdje su, između ostalog, lokalni startuperi Luka Sučić (Gleep – voice conferencing Ai startup), Mario Buntic (Talentlyft – recruiting software), Nikola Stolnik (GoodGame), Igor Svehla (Trakbar – business inteligence for bars), Sven Kapuđija (The Basetrip – travel inteligence platform) i Marko Velić (Classifieds video search unutar Styria.ai) imali priliku razgovarati s Carlosom Espinalom o svojim poslovnim idejama te stanju startup poduzetništva u Hrvatskoj.

Foto: #DigitalnaKarijera
FOTO: #DIGITALNAKARIJERA