LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Cijepljenje protiv koronavirusa

Iz Ministarstva zdravstva objasnili zašto se mlade već sad zove na cijepljenje

Zbog toga što starija populacija pokazuje nepovjerenje u određena cjepiva, mlađe osobe imaju mogućnost cijepiti se već ovih dana.

Zbog toga što starija populacija pokazuje nepovjerenje u određena cjepiva, mlađe osobe imaju mogućnost cijepiti se već ovih dana.

Kao što smo ranije pisali, mlađim osobama koje su se prijavile za cijepljenje putem platforme cijepise.zdravlje.hr na e-mail pristižu termini. Iz Ministarstva zdravstva za Index.hr objasnili su da je do toga došlo jer se stariji odbijaju cijepiti cjepivom AstraZeneca.
Vezano: I mlađima počeli pristizati e-mailovi s terminima cijepljenja
– Ovaj tjedan masovni punkt na Zagrebačkom Velesajmu počinje raditi punim kapacitetom. Kako je riječ o velikom pogonu Paviljona br. 6 koji u dvije smjene može primiti do 5000 građana, a obiteljski liječnici su registrirali otkazivanja u prioritetnim narudžbama za utorak 13. travnja, pozvana je i mlađa populacija preko platforme cijepise.zdravlje.hr kako bi se u potpunosti popunio kapacitet masovnog punkta. – odgavaraju iz Ministarstva zdravstva.
Dodali su da je to jedini razlog zbog kojega se poziva mlađe na cijepljenje i da će danas tijekom dana ponovno prvo uputiti poziv starijim građanima. Ako oni odbiju, termin će prepustiti onima koji su spremni doći u dogovorenom terminu.
FOTO: PIXABAY