LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sa susreta Hrvatskog nadzemlja

„Iskoristite mladost i ljepotu, ali nemojte da vam grijesi mladosti dođu na naplatu u starosti!”

Pozitivne i negativne strane ljetnog odmora za duhovnost približio je don Darijo Čorić na posljednjem ovosezonskom susretu Hrvatskog nadzemlja.

Pozitivne i negativne strane ljetnog odmora za duhovnost približio je don Darijo Čorić na posljednjem ovosezonskom susretu Hrvatskog nadzemlja.

Hrvatsko nadzemlje 19. lipnja 2019. održalo je svoj posljednji susret devete sezone pod nazivom Lito – odmor od Boga? Pitanje je to s kojim se s početkom ljeta suočavaju mnogi mladi, a kako spriječiti da odmor od svakidašnjih obaveza postane i odmor od Boga, okupljenima je pokušao približiti don Darijo Čorić, župnik župe Kaštel Novi.

Na samom početku predavanja naveo je neke asocijacije na ljeto: more, plaže, sunce, fjaka, kafići i zabavna glazba Potom je istaknuo pozitivne i negativne strane koje nam nudi ljetni odmor

Don Čorić izdvojio je tri vrste odmora: psihički, fizički i duhovni. Ono što se može primijetiti jest da se kroz vrijeme akademske godine u Crkvi nudi obilan duhovni sadržaj, dok je tijekom ljeta takva ponuda oskudna. Bez obzira na to, naglašava kako je potrebno osvijestiti da je propust odlaska na svetu misu nedjeljom smrtni grijeh. Istaknuo je kako se nameće pitanje je li potreban odmor od Boga ako nam raširene ruke na križu govore da bi radije umrle za nas nego živjele bez nas. 

U Svetom pismu piše Bez prestanka molite!, a molitva je, kaže, također naš svakodnevni rad i obaveza, duhovna glazba i trud. Dobro je ljeti promijeniti sredinu i ambijent kako bismo naučili nešto novo, ali i cijenili sve što nas čeka kad se vratimo u svakodnevicu, zaključeno je. Na koncu svog izlaganja don Darijo poručuje:

– Budite ono što jeste. Iskoristite mladost i ljepotu, ali nemojte da vam grijesi mladosti dođu na naplatu u starosti!

Članovi Hrvatskog nadzemlja pripremili su zanimljive skečeve i filmove koje će biti moguće pogledati na njihovim društvenim mrežama. Glazbeni ures susreta ponudili su mladi iz VIS-a Gloria s Kmana. Mladoj publici obratio se i studentski kapelan i povjerenik za mlade Splitsko-makarske nadbiskupije don Mihael Mišo Prović, sa zahvalom za još jednu uspješnu sezonu Nadzemlja. Potom je sve zainteresirane mlade koji im se žele pridružiti pozvao da se prijave na rujanski motivacijski razgovor. 

FOTO: PIXABAY