LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Festival u Rovinju

iPhoneova Siri dolazi na Dane komunikacija

Na predavanju „Accidentally Famous” u Rovinju Susan će govoriti o tome kako je potpuno slučajno postala megapopularna Siri. Otkrit će nam nekoliko nepoznatih detalja o Appleovoj aplikaciji Siri i „VoiceOver” poslovanju.

Na predavanju „Accidentally Famous” u Rovinju Susan će govoriti o tome kako je potpuno slučajno postala megapopularna Siri. Otkrit će nam nekoliko nepoznatih detalja o Appleovoj aplikaciji Siri i „VoiceOver” poslovanju.

Ime Susan Bennet nije globalno poznato, ali zato njezin glas, ili kako bi ona rekla alter ego Siri – jest. Siri se svijetu obraća iz iPhoneove aplikacije, a ove godine slušat ćemo ju i na Danima komunikacija uz podršku Hrvatske turističke zajednice.

– Iznimno mi je drago što imamo priliku u Hrvatsku dovesti predavačicu svjetskog glasa. Osim što će njeno predavanje dodatno obogatiti ovaj festival koji dokazano utječe na način na koji percipiramo proizvode i usluge u svim sektorima, pa tako i u turizmu, siguran sam da će njezin boravak u Hrvatskoj biti izvrsna prilika za dodatnu promociju naše zemlje kao atraktivne turističke destinacije. – izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Appleova Siri, inteligentni osobni asistent, jedna je od prvih aplikacija koje funkcioniraju po principu umjetne inteligencije koja postaje sve prisutnija u društvu, pa tako i u marketinškoj industriji.

– Ove godine dovodimo velika imena s velikim idejama. Siri, tj. Susan Bennett, s nama će podijeliti kako je postala jedan od najpopularnijih glasova na svijetu. Njezin ponekad odrješit i provokativan glas svima je poznat, a milijuni ljudi svakodnevno ju traže za savjet. Ona je još jedan u nizu predavača koje dovodimo na Dane komunikacija kojima želimo inspirirati posjetitelje festivala. Sudeći prema dosadašnjim prijavama, ponovno ćemo oboriti rekorde jer već u ovom trenutku imamo više prijava nego što smo prošle, rekordne godine sveukupno imali posjetitelja. – istaknula je Dunja Ivana Ballon, direktorica Dana komunikacija i direktorica programa Festivala.

Na predavanju Accidentally Famous u Rovinju Susan će govoriti o tome kako je potpuno slučajno postala megapopularna Siri. Otkrit će nam nekoliko nepoznatih detalja o Appleovoj aplikaciji Siri i VoiceOver poslovanju te će iz osobnog iskustva govoriti koliko je to utjecalo na njezin život i budućnost.

Uz Siri, Susan smo mogli čuti i u uspješnim filmovima poput Mission Impossible 4 ili animiranog filma The Lego Batman Movie, a ujedno je radila kao Voice Artist na brojnim kampanjama.

FOTO: FACEBOOK / SUSAN BENNET