LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Festival jednakih mogućnosti

Inspirativni događaj u centru Zagreba koji kroz umjetnost i sport osnažuje osobe s invaliditetom

Na festivalu sudjeluje više od 900 izvođača, od kojih je oko 600 osoba s invaliditetom, a obilježava ga raznolik i bogat program koji obuhvaća različite umjetničke forme: od glazbeno-scenskih nastupa, likovnih izložbi pa do filmskih projekcija i sporta.

Na festivalu sudjeluje više od 900 izvođača, od kojih je oko 600 osoba s invaliditetom, a obilježava ga raznolik i bogat program koji obuhvaća različite umjetničke forme: od glazbeno-scenskih nastupa, likovnih izložbi pa do filmskih projekcija i sporta.

Već dvadeset i dvije godine, Društvo tjelesnih invalida, podržano od strane šire zajednice, organizira jedinstvenu javnu manifestaciju Festival jednakih mogućnosti (F=M). Ovaj značajan događaj, koji se tradicionalno održava na Jelačićevom trgu u Zagrebu, predstavlja spoj umjetnosti, edukacije te sportskih i rekreativnih aktivnosti, s naglaskom na promicanje inkluzije i osnaživanje osoba s invaliditetom.

Svake godine, grad Zagreb postaje domaćinom ovog inspirativnog događaja. Sudjeluje više od 900 izvođača, od kojih je oko 600 osoba s invaliditetom, a obilježava ga raznolik i bogat program koji obuhvaća različite umjetničke forme: od glazbeno-scenskih nastupa, likovnih izložbi pa do filmskih projekcija i sporta. 

 

Student FER-a osvojio nagradu za rad o primjeni strojnog učenja u dijagnostici mucanjaPosebno značajan je likovni program, koji omogućuje autorima s tjelesnim invaliditetom da izlažu svoje radove. Ova izložba ne samo što ističe umjetničku vrijednost radova, već potiče i interakciju između posjetitelja i autora, dok istovremeno slavi raznolikost i individualnost. No, Festival jednakih mogućnosti nije samo događaj posvećen umjetnosti, već je platforma koja snažno promiče ideju jednakih prava i mogućnosti za sve građane.
 

FER i FSB predstavili prvi studij biomedicinskog inženjerstva: korak prema rješenju izazova u zdravstvuKljučna komponenta ovog događaja je edukacija i priprema volontera koja će se održati 15. svibnja na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, dok će se logistički zadaci i priprema odvijati u ponedjeljak, 20. svibnja.

Od radionica, do panela i partyja: Očekuje nas bogati sadržaj povodom Dana doktorata na FER-u


Ovogodišnji festival održat će se od 21. do 23. svibnja, nastavljajući svoju misiju promicanja inkluzije i osnaživanja osoba s invaliditetom na središnjem gradskom trgu u Zagrebu.
IZVOR: FESTIVAL JEDNAKIH MOGUĆNOSTI
FOTO: FESTIVAL JEDNAKIH MOGUĆNOSTI