LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Program za mlade

Informiranje mladih, seksualnost i „BookCrossing” obilježavaju tjedan u Zadru

U Zadru se ovog tjedna obilježava Europski dan informiranja mladih, održava se radionica koja povećava komunikaciju o svim aspektima ženske seksualnosti te je u tijeku „BookCrossing”, svjetski literalni pokret.

U Zadru se ovog tjedna obilježava Europski dan informiranja mladih, održava se radionica koja povećava komunikaciju o svim aspektima ženske seksualnosti te je u tijeku „BookCrossing”, svjetski literalni pokret.

Info centar za mlade Zadar obilježava Europski dan informiranja mladih u srijedu, 19. travnja od 12 do 14 sati. Javna akcija informiranja mladih putem informativnog štanda održat će se ispred Studentskog kluba Božo Lerotić. Organizira se u suradnji s Gradskom knjižnicom Zadar i CISOK centrom Zadar. Svi posjetitelji imat će prilike saznati više o europskim mogućnostima za mlade, Garanciji za mlade, o radu i programu prvog lokalnog Info centra za mlade te o programu CISOK-a.

Dan za priču o seksu je četvrtak, 20. travnja u 18 sati kada će se održati zanimljiva radionica u prostoriji udruge CINAZ, na adresi Trg Petra Zoranića 1 (Providurova palača). Ženska seksualnost današnjice uvelike se razlikuje od one naših majki, baka i prabaka. Opterećenost društvenom stigmom koju je nosilo mijenjanje partnera, tabuizacija kreativnijeg seksa i sputanost u izražavanju užitaka koje seks donosi ženama polako jenjava. Nužnost je povećati otvorenu komunikaciju o svim aspektima ženske seksualnosti kako bi se u potpunosti skinuli okovi prošlosti. Radionica će ponuditi dodatne infomacije, ali i diskusiju o fiziologiji seksualnog odgovora, najčešćim seksualnim problemima žena. Posebno će se dotaknuti slatkih briga – unaprjeđenja kvalitete seksa uvođenjem seksualnih pomagala za žene i parove. Događaj će voditi Silvana Čeko Jurišić, prof. pedagoginja, Gestalt psihoterapeutkinja i seksualna terapeutkinja u edukaciji (udruga Kreativne adaptacije). Svi zainteresirani mogu se prijaviti do srijede u 18 sati putem prijavnice na poveznici.

Također, još od 10. travnja u prostorijama CINAZ-a smješten je BookCrossing kutak i tu će ostati sve do 30. rujna. Riječ je o svjetskom literalnom pokretu odgovornom za aktivaciju više od milijun i pol čitatelja i donatora knjiga u više od stotinu zemalja. Njegovo načelo je da knjige moraju biti slobodne, a ne zarobljene na policama. Tako Zadrani svakog radnog dana mogu besplatno uzeti nepročitane knjige ili ostaviti pročitane, prijaviti njihovu dostupnost na Bookcrossing te pratiti njihov put od klupe do police, od grada do grada, od zemlje do zemlje, od čitatelja do čitateljice.

FOTO: PIXABAY