LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Rast zagrebačkog online projekta

Impresivne brojke u svega nekoliko mjeseci bilježi Beli Zagreb Grad, portal naše bivše volonterke

S više od 20 volontera od ožujka do danas Beli Zagreb Grad bilježi impresivne brojke, a već se može pohvaliti i nagradom – Muzej suvremene umjetnosti svrstao ga je na 3. mjesto među zagrebačkim online projektima.

S više od 20 volontera od ožujka do danas Beli Zagreb Grad bilježi impresivne brojke, a već se može pohvaliti i nagradom – Muzej suvremene umjetnosti svrstao ga je na 3. mjesto među zagrebačkim online projektima.

Dana 23. ožujka, netom nakon razornog potresa u Zagrebu, Barbara Grgić, bivša volonterka portala Studentski.hr, lansirala je portal Beli Zagreb Grad. Rezultati rada na njemu već su vidljivi – ondje se može pronaći, kako ona ističe, niz pozitivnih priča, lišenih tračeva, politike i žutila. 

U prvih šest mjeseci na portalu je objavljeno:

  • 216 povijesnih tekstova od kojih je 70 o velikanima po kojima su nazvane zagrebačke ulice, 15 o ženama koje su ostavile veliki trag u hrvatskoj povijesti
  • 470 tekstova o događajima u gradu
  • 60 tekstova o filmskoj umjetnosti
  • 86 tekstova o glazbenoj umjetnosti
  • 40 tekstova o likovnoj umjetnosti
  • 63 teksta o književnosti
  • 58 tekstova o izložbama i događajima u muzejima
  • 75 tekstova o kazališnim predstavama
  • 32 inspirativne poduzetničke priče
  • 80 intervjua.

Radu portala pridružilo se više od 20 volontera, od kojih neki žive u Makedoniji, Njemačkoj i Norveškoj. Beli Zagreb Grad trenutno čine povjesničari, povjesničari umjetnosti, kulturni etnolozi, kroatisti i kroatolozi, germanisti, talijanisti, latinisti, geografi, novinari i drugi – tim mladih i ambicioznih ljudi koji, kako kažu, žele napraviti promjenu na kulturnoj i medijskoj sceni u Hrvatskoj.

 
Foto: Beli Zagreb Grad
 

Muzej suvremene umjetnosti portalu je u srpnju uručio 3. nagradu za najbolje zagrebačke online projekte realizirane u razdoblju od 19. ožujka do 31. svibnja 2020. uz objašnjenje:

– Beli Zagreb Grad okuplja mlade stručnjake iz područja društveno-humanističkih znanosti koji su u vrijeme krize kroz volonterski rad intenzivno pisali o sadržajima vezanim uz kulturu i umjetnost grada Zagreba. U gotovo tri mjeseca postojanja portal je posjetilo više od 14.500 posjetitelja te je pregledan više od 26.000 puta. Posebna vrijednost projekta je u tome što je okupio mlade koji su u kriznom vremenu kontinuirano stvarali zanimljive online sadržaje za dobrobit zajednice, a projekt je nastavljen i nakon ublažavanja mjera putem web-stranice i društvenih mreža. 

Ova je nagrada mladom timu dala ogroman vjetar u leđa.

– Time smo u samom niskom startu našeg portala dobili ogroman vjetar u leđa i potvrdu da smo na pravom putu. Šest je mjeseci iza nas, postigli smo nevjerojatne rezultate, a sad ćemo zasukati rukave i potruditi se i više. Zagreb živi kulturu, a mi živimo Zagreb. – rekla je Barbara Grgić, glavna urednica portala Beli Zagreb Grad i bivša volonterka portala Studentski.hr.

FOTO: BELI ZAGREB GRAD