LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Humanitarna akcija

Imate smartphone koji je u funkciji, a koji ne koristite? Evo što trebate učiniti

Donacijom uređaja koji može uspostaviti kvalitetan videopoziv možete pomoći pacijentima s COVID odjela, odnosno spojiti ih s obiteljima tijekom nadolazećih blagdana.

Donacijom uređaja koji može uspostaviti kvalitetan videopoziv možete pomoći pacijentima s COVID odjela, odnosno spojiti ih s obiteljima tijekom nadolazećih blagdana.

Ako posjedujete smartphone koji ne koristite, a koji nije pokvaren, vrijeme je da ga donirate! Naime, u tijeku je humanitarna akcija naziva #ObiteljNaDar kojom se prikupljaju funkcionalni uređaji za pacijente na COVID odjelu KB-a Dubrava kako bi mogli čuti i vidjeti svoje najmilije tijekom nadolazećih blagdana.

– Pacijentima je to jedina prilika da za blagdane vide svoju obitelj preko videopoziva jer više od 50% njih su osobe starije životne dobi bez mobitela novije generacije. Građani se pozivaju da svoje uređaje doniraju na jednu od dviju mogućih lokacija: trijažni kontejner bolnice Sveti Duh (radnim danom od 9 do 17 h) ili u prostorima Zaklade Hrvatska kuća srca na adresi Ilica 5/II (prolaz Oktogon). Oni koji nisu u mogućnosti osobno doći na lokaciju prikupljanja mogu se javiti e-mailom na adresu obiteljnadar@gmail.com te s volonterom dogovoriti točku preuzimanja uređaja (unutar Grada Zagreba), u skladu s epidemiološkim mjerama! – pojašnjeno je na službenom Facebook događaju.

Navedeno je i da donirani uređaj mora moći uspostaviti kvalitetan videopoziv, odnosno imati funkcionalnu kameru i mikrofon te mogućnost spajanja na Wi-Fi mrežu. K tome, treba biti čist, bez velikih oštećenja, posebice na ekranu, napunjen i spremljen u kutiju ili vrećicu s odgovarajućim punjačem ako je moguće.

Iza organizacije ove humanitarne akcije stoje radijska voditeljica Mirna Savić i dr. Sonja Krofak – intenzivistica pri KB-u Sveti Duh koja je na ispomoći u KB-u Dubrava, a uz potporu udruge studenata medicine StEPP te uz podršku i pomoć Hrvatske liječničke komore i KB-a Dubrava.
FOTO: FLICKR