LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natječaj Inicijative mladih za ljudska prava

Ideathon: mladima se pruža edukativna i financijska potpora za socijalne inovacije

Do 15. listopada timovi od dvoje do šest mladih koji žele sudjelovati u stvaranju socijalnih inovacija svoje ideje mogu prijaviti na javni poziv Inicijative mladih za ljudska prava.

Do 15. listopada timovi od dvoje do šest mladih koji žele sudjelovati u stvaranju socijalnih inovacija svoje ideje mogu prijaviti na javni poziv Inicijative mladih za ljudska prava.

Inicijativa mladih za ljudska prava objavila je javni poziv za potporu timovima mladih koji žele doprinijeti svojim lokalnim zajednicama i sudjelovati u stvaranju socijalnih inovacija pod nazivom Moja inicijativa. Iz organizacije navode da ona uključuje konzultacije i edukaciju koje će im pomoći da provedu svoju ideju u djelo, uz pokrivanje troškova potrebnih za njenu izvedbu. 

– Pobjednici ideathona dobit će podršku za profesionalnu produkciju i snimanje pitcha ideje, a najbolje tri ideje predstavit će se na manifestaciji u sklopu Dana ljudskih prava 10. prosinca 2020. godine. Po završetku provedbe ideje u djelo Inicijativa mladih dodijelit će simbolične nagrade i potvrde o uspješno dovršenim projektima timovima koji su zamišljeno i ostvarili. – dodaju iz Inicijative mladih za ljudska prava.

Prijaviti se mogu timovi od najmanje dvije, a najviše šest osoba do 15. listopada 2020. Prijavnica i puni tekst poziva dostupni su na službenim stranicama Inicijative.

– Natječajem Moja inicijativa mlade se potiče da se vode vrijednostima poštivanja ljudskih prava, dostojanstva, vladavine prava i jednakosti. Projektne ideje trebaju utjecati na smanjenje diskriminacije i govora mržnje, a na poticanje solidarnosti i tolerancije. Također, predložene ideje mogu odgovarati i na neke druge probleme kao što su unaprjeđenje života žena čija su prava ugrožena, manjina, zaštite okoliša i slično. – pojašnjavaju iz organizacije.

Natječaj je jedna od aktivnosti projekta Social Innovators koji financiraju Island, Norveška i Lihtenštajn kroz EEA and Norway Grants Fond za zapošljavanje mladih, a koji provode Inicijativa mladih za ljudska prava Hrvatska, Kulturno Izobraževalno Društvo Pina iz Slovenije, Nacionalna škola menadžmenta iz Bugarske i Østfold University College iz Norveške.

FOTO: PIXABAY