LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Put do uspjeha

„ICT Supergirls”: Ambiciozne poduzetnice dokazale da u ICT sektoru ima mjesta za žene

Talentirane žene podijelile su svoje putove pune uspona i padova te male tajne kako uspješno plivati u poduzetničkim vodama. Svoja iskustva prenijele su gošćama i uputile mnoge savjete kako preživjeti okrutan svijet „businessa”.

Talentirane žene podijelile su svoje putove pune uspona i padova te male tajne kako uspješno plivati u poduzetničkim vodama. Svoja iskustva prenijele su gošćama i uputile mnoge savjete kako preživjeti okrutan svijet „businessa”.

Informacijsko-komunikacijski sektor i dalje ne čini velik broj žena, unatoč svim potencijalima koje pruža. Zbog toga se ICT Supergirls predavanjima želi podignuti svijest o tom problemu i pokazati ženskom spolu kako mogu uspjeti, što su pokazali i ovogodišnjim sloganom You can do IT.

ICT Supergirls održava se, dakle, s ciljem razbijanja stereotipa o uspješnim poslovnim ženama te dokazivanja kako u ICT sektoru ima mjesta za žene jednako kao i za muškarce. IT tvrtka Lemax 25. je travnja organizirala četvrti ovakav event, koji je privukao mnoge djevojke i žene željne novog znanja.

Talentirane žene podijelile su svoje putove pune uspona i padova te male tajne kako uspješno plivati u poduzetničkim vodama. Svoja iskustva prenijele su gošćama i uputile mnoge savjete kako preživjeti okrutan svijet businessa.

Vlasnica PokloniMe portala i osnivačica Zagreb Time Travel aplikacije Kata Barišić održala je duhovito i inspirativno predavanje o svojim počecima. Istaknula je kako je hrabrost jedna od bitnijih karakteristika bez koje je nemoguće uspjeti. Također je nadodala kako ponekad, koliko god hrabri bili, neuspjeha će biti, no to ne smije obeshrabriti.

Ivana Matić, osnivačica i CEO Women in Adria portala, podijelila je s gošćama svoj trnovit put do uspjeha na kojem je velika prepreka bila otkaz u vrijeme financijske krize. Ivana je kao majka ostala bez posla, no iz te nesretne situacije uzela je ono najbolje i riskirala. Odlučila je izaći iz zone sigurnosti i učiniti ono što je željela, ma koliko nesigurno bilo. Poruka koju je htjela poslati ambicioznim damama iz publike bila je kako nikada ne treba odustati, bez obzira na sve.

Maja Blumenšajn diplomirala je politologiju na Fakultetu političkih znanosti, a trenutno radi kao voditeljica digitalnog marketinga na Novoj TV. Svoje je putovanje ispričala na najiskreniji način bez imalo zadrške i uljepšavanja. Iznijela je svoje avanture poslovnih migracija na različite pozicije. Otvoreno je priznala kako ponekad, pogotovo na početku, nije uvijek znala što radi te da je na taj način skupila bogato iskustvo. Borila se za svoju ambiciju i poručila da ako u trbuhu osjetite da je to to krenete i upustite se u avanturu.

Svoju inspirativnu priču podijelila je i Đurđica Orepić, hrvatska ironwoman, koja je u sklopu Ironman triatlona pet puta u komadu prešla 226 kilometara. Predavanja o promjeni karijere održale su i konzultantice iz IT tvrtke Lemax.

Stand-up nastup Marine Orsag zaokružio je cijeli događaj, a završio je druženjem gošća, kojima će ovo iskustvo zasigurno ostati u lijepom sjećanju.

FOTO: STUDENTSKI.HR