LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Grad Zagreb

I ovog vikenda besplatan ulaz na zagrebačke bazene i u muzeje!

Ova inicijativa je pokrenuta kako bi se građanima pružila prilika da se osvježe i sklone od visokih temperatura.

Ova inicijativa je pokrenuta kako bi se građanima pružila prilika da se osvježe i sklone od visokih temperatura.

Grad Zagreb je zbog trenutačnog toplinskog vala odlučio ponovno otvoriti vrata svojih bazena te muzeja svim građanima, omogućujući besplatan ulaz tijekom nadolazećeg vikenda. Ta inicijativa pokrenuta je kako bi se građanima pružila prilika da se osvježe i sklone od visokih temperatura.

Besplatan ulaz na bazene bit će omogućen od petka, 19. srpnja, pa do nedjelje, 21. srpnja 2024. godine. Građani će se moći koristiti bazenima u sklopu sportskih objekata SRC Šalata, Iver, SP Mladost, ZP Mladost i BK Utrina. Nažalost, bazen Svetice neće biti dostupan ovaj vikend zbog održavanja sportskog natjecanja, dok je bazen Jelkovec trenutno zatvoren zbog redovnog godišnjeg remonta.

Zagrebačkim studentima i učenicima 20 eura veće stipendije, zamjenica gradonačelnika istaknula trogodišnji porast stipendija od 130%



Osim bazena, građani će moći besplatno posjetiti i klimatizirane muzeje Grada Zagreba. Inicijativa uključuje Arheološki muzej, Etnografski muzej, Muzej grada Zagreba te Muzej suvremene umjetnosti. Posjeti tim muzejima omogućit će građanima da se sklone od vrućine, dok uživaju u bogatim izložbama i zbirkama koje muzeji nude.

Isprobali smo malo električno vozilo „Fulir” koje od ovog ljeta vozi Zagrebom, evo detalja


Ako toplinski valovi potraju i tijekom ostatka ljeta, ustanova Upravljanje sportskim objektima, gradski muzeji i Grad Zagreb razmotrit će mogućnost nastavka besplatnog ulaza na gradske bazene i muzeje i u drugim vikendima. Ta inicijativa ima za cilj pružiti građanima priliku da se osvježe i lakše nose s ekstremnim temperaturama.

Više informacija o radnom vremenu i ponudi bazena i muzeja možete potražiti na web-stranicama muzeja te na sljedećoj poveznici.

Gradi se osnovna škola za 560 učenika, projekt je vrijedan gotovo 13 milijuna eura


 

IZVOR: GRAD ZAGREB
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA