LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mjere opreza

I dok plivate poželjno je držati razmak, kupanje u bazenu i moru nadzirat će redari!

Dok se polako vraćamo nešto normalnijem i slobodnijem životu, donosimo kako će izgledati kupanje u moru i bazenu ove godine!

Dok se polako vraćamo nešto normalnijem i slobodnijem životu, donosimo kako će izgledati kupanje u moru i bazenu ove godine!

S obzirom na to koliko brzo nam se život promijenio nakon pojave koronavirusa u Hrvatskoj, neki su se uplašili da od starog života neće biti ništa i da živimo u takozvanom novom normalnom. Međutim, unazad par tjedana počelo se s popuštanjem mjera, a samim time došlo je i do djelomičnog vraćanja na stari način života. I dok još moramo biti na oprezu i živjeti u skladu s novim normalnim, neke će obradovati činjenica da će uskoro o tome razmišljati u moru ili bazenu

Iako će od 18. svibnja biti dozvoljen odlazak na bazene, potrebno se, baš kao i prilikom kupanja u moru, pridržavati određenih preventivnih mjera. 

Preporuke za kupanje u moru i kopnenim površinskim vodama

Savjet je da se posjetitelji i zaposlenici pridržavaju fizičke udaljenosti od 1,5 metra, da dezinficiraju ruke, a na 100m2 ne bi trebalo biti više od 15 osoba. Ono što je značajna promjena jest da će na plažama biti redar, osoba koja će nadzirati propisane mjere i koja će odvojiti ležajke tako da između njih bude potrebni razmak te će iste dezinficirati nekoliko puta dnevno, a osobito nakon što ju neki gost više ne bude koristio. Nemojte zaboraviti držati se razmaka i prilikom plivanja!

Preporuke za rad bazenskih kupališta i vodenih parkova

Osim što ćete na ulazu i u ostalim prostorima bazena viđati informacije o higijenskim postupcima i smjernice o pravilnom ponašanju te mjerama zaštite, na njih će vas možda povremeno podsjetiti i putem razglasa. Svi bi se, naravno, trebali pridržavati preventivnih mjera, dezinficirati ruke, držati se razmaka i koristiti samo svoje ležaljke. 

Prije ulaza u bazen obvezno je tuširanje i prolazak kroz predbazen, a u bazenu smije biti onoliko osoba koliko je moguće da se održava razmak.  
FOTO: UNSPLASH