LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Praznici

I 2022. dosta praznika pada na vikend, ali situacija je ipak bolja nego ove godine

Nakon praznično sušne 2021. stiže malo bolja situacija.

Nakon praznično sušne 2021. stiže malo bolja situacija.

Prema stranici Neradni dani, 2022. nam se ipak smiješi više praznika koji padaju na radni tjedan. Situacija je tako nešto bolja nego nesretne 2021., kada je sve padalo na vikend.

Nova godina nažalost pada na nedjelju ali Sveta tri kralja su u četvrtak, pa ćemo tako moći početi godinu produženim vikendom.

Uskrsni ponedjeljak dakako pada u ponedjeljak, ove godine 18. travnja. Nakon njega slijedi Prvi maj ili Praznik rada, koji nažalost pada u nedjelju.

Zato će Dan državnosti 30. svibnja lijepo doći u ponedjeljak, pa će se moći spojiti vikend. Tijelovo je 16. lipnja u četvrtak a Dan antifašističke borbe (22. lipnja) u srijedu, pa će tako oni koji uzimaju odmor preko ljeta moći spojiti dosta toga.

Slijedi još spojenih vikenda: Dan pobjede i domovinske zahvalnosti (5. kolovoza) bit će u petak, a Velika Gospa (15. kolovoza) dolazi u ponedjeljak.

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata također je u petak (18. listopada), a Štefanje nakon Božića u ponedjeljak 26. 12. 

Dakle, ukupno ćemo imati deset neradnih dana, što je za dva bolje nego prošle godine. Iako prvi dio godine neće biti naročit, bolja vremena su na vidiku.
FOTO: PIXABAY