LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mjere opreza

HZJZ izdao preporuke za prisustvovanje natjecanjima u zatvorenim objektima

Sjedenje na tribinama i gledanje športskih natjecanja ponovno je moguće, ali na nešto drugačiji način – uz poštivanje propisanih mjera opreza.

Sjedenje na tribinama i gledanje športskih natjecanja ponovno je moguće, ali na nešto drugačiji način – uz poštivanje propisanih mjera opreza.

Osim na otvorenima izdane su i preporuke za održavanje športskih natjecanja u zatvorenim športskim objektima uz prisutnost gledateljstva. Natjecanja se mogu održavati u objektima u kojima je moguće osiguravanje svih higijenskih i sigurnosnih uvjeta propisanih preporukama HZJZ-a.
Vezano: Od sutra pod određenim uvjetima moguć odlazak na sportska natjecanja!
Nužno je osigurati minimalno 7 m2 neto površine poda po osobi odnosno 10 m2 bruto površine, opskrbiti prostor dezinficijensom za ruke, ali i držati fizičku distancu. Vodit će se evidencija svih prisutnih, pa će biti potrebno ostaviti osobne i kontakt podatke: ime, prezime, telefonski broj.
– Na tribinama predviđenim za gledateljstvo osobe smiju sjediti na način da su udaljene 1,5 metar jedna od druge, odnosno preporučuje se da maksimalan broj osoba u gledateljstvu ne prelazi 1/4 ukupnog kapaciteta u gledateljstvu. Preporučuje se da osobe u gledateljstvu sjede tako da nisu smještene jedna iza druge već da u svakom sljedećem redu osoba sjedi za dva mjesta pomaknuta udesno u odnosu na osobu u prethodnom redu. – stoji u preporuci HZJZ-a.
Tijekom boravka i prolaska kroz športski objekt potrebno je držati razmak od minimalno 1,5 metar, a poželjno bi bilo da svi prisutni prije dolaska u objekt izmjere tjelesnu temperaturu te ne dođu ako ista prelazi 37,2°C ili ako osjećaju ikakve simptome koji ukazuju na zarazu koronavirusom Detaljnije informacije o preporuci moguće je pronaći na poveznici.
FOTO: UNSPLASH