LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
„Trčimo za dijete 31" - tvojih 5 za njihov svijet

Humanitarnom utrkom do prehrane najpotrebnijima

Hrvatska udruga „Marijini obroci“ organizira humanitarnu utrku pod nazivom „Trčimo za dijete 31” koja će se održati na Maksimiru 31. svibnja u 12 sati.

Hrvatska udruga „Marijini obroci“ organizira humanitarnu utrku pod nazivom „Trčimo za dijete 31” koja će se održati na Maksimiru 31. svibnja u 12 sati.

Hrvatska udruga Marijini obroci organizira humanitarnu utrku pod nazivom „Trčimo za dijete 31” koja će se održati 31. svibnja u 12 sati na Maksimiru.

Službeni je početak programa u 10 sati na velikoj pozornici, a paralelno s glavnom utrkom na 5 kilometara, odvijat će se i dječja utrka na 700 metara.

Ručak i proglašenje pobjednika predviđeno je oko 13 sati. Prilikom podizanja brojeva predložena je kotizacija od 50 kuna. Program će animirati Tamara Loos, a sponzori su park Maksimir, Jana, Ledo, Cinestar, ZAKS i Argentum. Od glazbenih izvođača nastupit će Valentina Trstenjak, Tomislav Užarević, Egon Marić, Pjerino Ružević i Antonela Đinđić. Osim zabavnog programa, održat će se i aukcija dizajnerske odjeće domaćih dizajnera.

Udruga je osnovana 2009. godine i dio je međunarodnog projekta Mary’s Meals, a cilj joj je osigurati jedan obrok dnevno gladnoj djeci u najsiromašnijim zemljama svijeta. Osim što se time spašavaju mladi životi, potiče se djecu da uče dugoročno brinuti o sebi, obitelji i zajednici. Misija „Marijinih obroka” je prikazati drugima kako žive najsiromašniji te na koji im način pomoći - donirajući im novac, robu, vrijeme ili jednostavno moleći za njih.

Mary's Meals trenutačno hrani više od 989 000 gladne djece u svijetu, a dovoljno je oko 120 kuna da se nahrani jedno dijete u školi tijekom cijele školske godine

Volonteri su razlog zbog kojeg projekt čvrsto stoji i razvija se – od svake donirane kune, 93 lipe su za dijete.

Zahvaljujući donatorima i podupirateljima, Marijini obroci Hrvatska imaju otvorenih deset školskih kuhinja – četiri u Malavi, jednu u Ekvadoru, tri u Beninu i dvije u Liberiji s oko 11 000 djece koju hrane.

Udruga se vodi vjerom u dobrotu ljudi, poštovanjem dostojanstva svakog ljudskog bića i njegova obiteljskog života te odgovornim upravljanjem svim sredstvima namijenjenim za spas siromašne djece, čija je jedina slamka spasa možda upravo takva udruga.

FOTO: FACEBOOK