LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Akcija za izgradnju igrališta

Humanitarni i sportski spektakl Gem Set okuplja brojna poznata lica i to u – Petrinji

Dvije lokacije u Petrinji u srpnju će postati mjesto okupljanja poznatih sportaša u sklopu humanitarnog događaja Gem Set Hrvatska čiji je cilj prikupiti sredstva za izgradnju dvaju igrališta.

Dvije lokacije u Petrinji u srpnju će postati mjesto okupljanja poznatih sportaša u sklopu humanitarnog događaja Gem Set Hrvatska čiji je cilj prikupiti sredstva za izgradnju dvaju igrališta.

Grad Petrinja koji je prošle godine bio teško pogođen potresom, 12 i 13. srpnja postat će centar humanitarnog sportskog spektakla Gem Set Hrvatska u kojemu će sudjelovati i Marin Čilić, Luka Modrić, Mario Mandžukić, Mate Pavić i Nikola Mektić.

Prvo izdanje ovog događanja održanoj je na Šalati 2019. godine i pratilo ga je više od 2000 gledatelja uživo te brojni drugi putem raznih prijenosa. Tada se igralo za djecu iz Tordinava, a ovog puta igra se za dva nova vanjska sportska igrališta u Petrinji koja će djeci služiti kao trajni prostor za druženje i bavljenje fizičkom aktivnosti te će im pomoći da se lakše nose s izazovima pandemije i perioda nakon potresa
– Neopisivo mi je drago da nakon prošle godine i pandemije, koja je zaustavila gotovo sva događanja, ponovno imamo priliku organizirati ovaj spektakl. Ono zbog čega sam posebno sretan je to što Gem Set Hrvatska stiže u Petrinju za koju, nakon razornih potresa, svi imamo posebne osjećaje. Kolege sportaši također su presretni jer će zaigrati upravo tamo ali i što će svojim dolaskom barem malo pomoći tom kraju i unijeti vedrinu u teškom periodu obnove i povratka u svoje domove. 

Nadamo se vrhunskoj zabavi i lijepom druženju koje će iza sebe, u trajno vlasništvo mladim Petrinjcima, ostaviti dva moderna sportska igrališta. Pozivam sve da se uključe i da podrže ovu lijepu priču kako bismo još jednom zajedno, pokazali stanovništvu Sisačko – moslavačke županije da smo i dalje tu za njih. – rekao je Marin Čilić.
Zaklada Marin Čilić kroz obrazovne, sportske i programe ohrabrivanja, kako stoji u priopćenju, potiče okruženje u kojem svako  dijete ima priliku ostvariti svoj potencijal i snove. Od svog osnivanja, Zaklada je kroz projekte pomogla više od 3000 djece.
– Kroz program obrazovanja, dodjeljuje stipendije mladim glazbenicima te obnavlja školske laboratorije, dodjeljuje stipendije mladim sportašima, organizira motivacijska predavanja, a i u narednim godinama će, kroz projekt Gem Set Hrvatska, nastaviti graditi multifunkcionalna sportska igrališta za djecu.  
Ulaznice će uskoro krenuti u prodaju, a više je do tada moguće pratiti na internetskoj stranici Gem Set Hrvatska, Facebook te Instagram stranici.
FOTO: XOXO