LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Inovativni program edukacija

HUB385 Academy priprema polaznike za poslove budućnosti

– Akademiju smo zamislili kao platformu koja nudi dodatnu edukaciju i koja će otkriti, usmjeriti i podržati talentirane pojedince i time pomoći u izgradnji pametnijeg i konkurentnijeg društva. – ističe Ivana Šoljan.

– Akademiju smo zamislili kao platformu koja nudi dodatnu edukaciju i koja će otkriti, usmjeriti i podržati talentirane pojedince i time pomoći u izgradnji pametnijeg i konkurentnijeg društva. – ističe Ivana Šoljan.

HUB385 Academy naziv je inovativnog programa edukacija, predstavljenog 18. listopada u prostorijama istoimenog centra inovacija na zagrebačkoj Trešnjevci. S kurikulumom, koji je usmjeren na rezultate i prilagodljiv svim razinama predznanja, predstavlja potpuno novi koncept obrazovanja, pomoću kojega će polaznici u rekordnom vremenu steći raznovrsne tehnološke vještine i znanja koja su tražena na globalnom tržištu rada, ali i neophodna za razvoj vlastitog tech startupa.

Ivana Šoljan, suosnivačica inovacijskog centra HUB385, Ivan Kunović, voditelj dječjih radionica za robotiku, elektroniku i programiranje te Michael Anderson, popularni motivacijski govornik, tom su prigodom predstavili prve radionice. Naime, one će se od 2. studenoga svaki tjedan održavati u prostoru popularnog zagrebačkog centra inovacija.

 HUB385 pokrenuli smo s ciljem stvaranja snažne i kreativne zajednice koja će razvijati nova  i pametna rješenja i time mijenjati naše društvo nabolje. Obrazovanje, odnosno dijeljenje znanja u tom procesu igra ključnu ulogu. HUB385 Academy pokrenuli smo iz evidentne potrebe za specijaliziranim i efikasnim, aktualnim radionicama koje će svakome, neovisno o stupnju predznanja, omogućiti da usvoji najtraženije vještine današnjice i time si širom otvori vrata za karijeru svojih snova,  izjavila je Ivana Šoljan te dodala:  Akademiju smo zamislili kao platformu koja nudi dodatnu edukaciju i koja će otkriti, usmjeriti i podržati talentirane pojedince i time pomoći u izgradnji pametnijeg i konkurentnijeg društva.

Zbog velikog interesa za STEM obrazovanjem, IKT tehnologijama i metodologijama upravljanja poslovanjem, koncipirane su radionice koje će zadovoljiti svakoga zainteresiranoga. Academy Workshops otvoreni su za laike ili entuzijaste koji žele naučiti kako automatizirati dron, razviti vlastitu iOS aplikaciju ili isprintati 3D uređaj. Tvrtkama je namijenjen PRO Workshops program koji će ponuditi niz znanja iz upravljanja projektima, ali i uvid u najnovije tehnološke trendove koji će uskoro postati nezamjenjivi. Najmlađi će moći sudjelovati na Junior Workshopsu, gdje će imati priliku unaprijediti svoja znanja o STEM području, tehnologiji i kodiranju.

Predavači su vrhunski domaći i strani stručnjaci iz područja robotike, mehanike, programiranja, 3D printa, IoT-a, UX-a, ali i menadžmenta i strateškog planiranja. S velikim brojem uspješnih projekata i tvrtki iza sebe, iskusni će mentori polaznicima približiti cijeli proces od ideje do razvoja proizvoda i plasmana na tržište te upravljanja poslovnim procesima.

 Polaznici dječjih radionica kroz igru jednostavno i brzo usvajaju osnovna znanja iz mehanike, robotike i programiranja. Uče koristiti motore i senzore, a vlastitu kreaciju na kraju će upogoniti programom koji će sami izraditi. Program je posebno razvijen tako da motivira i osnažuje djecu te razvija osnovna logička znanja koja će joj dobro doći u daljnjem razvoju. Cilj je djetetu pružiti osnovne alate i pomoći mu razviti  intuitivna znanja kako bi samostalno došlo do rješenja. Takav pristup u djetetu probuđuje želju za stvaranjem i znatiželju.  istaknuo je Ivan Kunović, voditelj dječjih radionica.

Otkad je otvoren početkom godine, inovacijski centar HUB385 ubrzo je postao kreativno središte domaće ICT industrije, koje okuplja mlade developere, digitalce i startup entuzijaste. Uz pomoć renomiranih inozemnih i domaćih stručnjaka dosad su organizirane brojne radionice, tehnološka događanja, meetupi i hackathoni usmjereni na nove tehnologije koje rješavaju lokalne probleme.

Više informacija potražite na poveznici.

FOTO: KOMUNIKACIJSKI URED COLIĆ, LACO I PARTNERI