LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodna fizička olimpijada

Hrvatski učenici ostvarili odlične rezultate, donose još medalja s „olimpijade” – iz fizike!

Uspjeh hrvatskih srednjoškolaca na međunarodnoj fizičkoj olimpijadi još je jedan dokaz njihovih izvanrednih sposobnosti i predanosti, ali i potvrda kvalitetnog rada njihovih mentora i obrazovnih institucija.

Uspjeh hrvatskih srednjoškolaca na međunarodnoj fizičkoj olimpijadi još je jedan dokaz njihovih izvanrednih sposobnosti i predanosti, ali i potvrda kvalitetnog rada njihovih mentora i obrazovnih institucija.

Hrvatski srednjoškolci postigli su sjajan uspjeh na 54. međunarodnoj fizičkoj olimpijadi (IPhO 2024), koja se od 21. do 29. srpnja 2024. održavala u povijesno i kulturno bogatom gradu Isfahanu, u Iranu. Na tom prestižnom međunarodnom natjecanju sudjelovalo je oko 200 učenika iz 46 zemalja svijeta, a naši su učenici osvojili jednu srebrnu i dvije brončane medalje.

Val Karan, učenik trećeg razreda XV. gimnazije u Zagrebu, osvojio je srebrnu medalju, dok su Luka Duplančić, učenik trećeg razreda, i Franjo Krešimir Jalšovec, učenik četvrtog razreda V. gimnazije u Zagrebu, osvojili brončane medalje. Uz njih su na natjecanju sudjelovali i Borna Jelečki, učenik četvrtog razreda Tehničke škole Ruđera Boškovića u Zagrebu, te Frane Anđelić, učenik trećeg razreda III. gimnazije u Splitu, koji je dobio pohvalu za postignute rezultate.

Izvrsna prilika za studente za steći novo iskustvo: PMF traži pomoć u organizaciji 6. Dana karijera



Hrvatsku peteročlanu ekipu na Međunarodnu fizičku olimpijadu vodili su Damir Pajić i Pavla Šenjug s Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Izbor i pripreme hrvatske ekipe te njihovo sudjelovanje na olimpijadi organizirao je Prirodoslovno-matematički fakultet, a financiralo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih.

Hrvatski tim postigao izvanredne rezultate na Međunarodnoj geografskoj olimpijadi u Irskoj


Hrvatsku ekipu u Iranu posjetio je Branimir Špoljarić iz Veleposlanstva Republike Hrvatske. Osim gostovanja na dodjeli medalja, Špoljarić je proveo dulje vrijeme s učenicima i voditeljima, prenoseći svoja iskustva o životu i radu u Iranu. Također, dodatno je proširio znanja učenika o bogatoj kulturnoj i povijesnoj baštini Irana te povezanosti Hrvatske i Irana. Posebno je istaknuo kako su učenici svojim uspješnim nastupima na međunarodnim natjecanjima izvrsni ambasadori Hrvatske u svijetu.

Za više informacija o natjecanju i postignućima naših učenika, posjetite službenu stranicu natjecanja.

IZVOR: INSTAGRAM / PRIRODOSLOVNO-MATEMATIČKI FAKULTET U ZAGREBU
FOTO: INSTAGRAM / PRIRODOSLOVNO-MATEMATIČKI FAKULTET U ZAGREBU