LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Poticaj hrvatskim inovacijama

Hrvatski startup Yoolod ušao u program Tech Wildcatters-a

Yoolod, internetski servis koji omogućuje korisniku da uz pomoć druge osobe - avatara - iskusi svijet, ideja je dvojice hrvatskih osnivača. Ove godine dobili su priliku sudjelovati u organizaciji koja pomaže startup programima.

Yoolod, internetski servis koji omogućuje korisniku da uz pomoć druge osobe - avatara - iskusi svijet, ideja je dvojice hrvatskih osnivača. Ove godine dobili su priliku sudjelovati u organizaciji koja pomaže startup programima.

Yoolod, odnosno Your life on demand, startup je program koji je možda korak prema novim društvenim mrežama, ali i internetski servis u kojem sudjeluju korisnik i avatari, odnosno stvarni ljudi. Servis, u suštini, omogućuje korisnicima da kontroliraju drugim osobama (avatarima) te je cilj da mogu kupovati, pregledavati i igrati igre iz udobnosti svojeg doma.

Ovakva interakcija naziva se POVpoint of view, te su odabrani avatari zbog toga opremljeni s HD kamerama koje su im postavljene u visini očiju kako bi korisnik vidio isto što i avatar. Također, avatari imaju i slušalice kako bi mogli čuti korisnikove naredbe. 

Iako je ideja nastala još 2009. godine, osnivači Vedran Vukman i Mirza Muftić u prosincu prošle godine su nakon dugo najavljivanja i pokrenili svoj novi internetski servis u Londonu. Ideja je u počecima još bila prenapredna za trenutnu tehnologiju, pa se čekao razvoj dovoljno malih kamera (kako bi se mogle postaviti i u naočale) te kako bi prenošenje videa dostiglo dovoljnu brzinu. 

Prva igra koja se mogla igrati putem avatara na Yoolodu je Texas Hold'em Poker, a uključeni su i novi Yoolar novci. U daljnjem razvoju, naravno, očekuje se puno više, od kupovine, društvene interakcije, pa sve do putovanja.

Yoolod - poker
 

Tech Wildcatters, sa sjedištem u Dallasu, organizacija je koja potpomaže nove startup programe u daljnjem razvoju. Programi prime 25 tisuća dolara te mentore, kao i tri mjeseca pomaganja u usavršavanju projekta i daljnjeg prikupljanja novaca za razvoj. 2014. godina je šesta godina rada Tech Wildcattersa, kao i godina kada su prihvatili najveći broj projekata. Osim Yooloda, 13 drugih projekata proći će kroz isti tretman, od čega je sve skupa 5 internacionalnih.
 

 

FOTO: FACEBOOK