LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodni uspjeh

Hrvatski inovatori osvojili medalje u Njemačkoj

Hrvatske su inovacije ovom prilikom potaknule interes kako velikog broja posjetitelja tako i poslovne zajednice.

Hrvatske su inovacije ovom prilikom potaknule interes kako velikog broja posjetitelja tako i poslovne zajednice.

U organizaciji Udruge inovatora Hrvatske i Hrvatske zajednice tehničke kulture, hrvatski su inovatori tradicionalno sudjelovali na međunarodnom sajmu inovacija IENA u Njemačkoj u Nurnbergu, od 4. do 7. studenog 2021. gdje su ostvarili zapažene rezultate.

Međunarodni sajam inovacija IENA održava se više od 70 godina što ga svrstava među najstarije a time i među najuglednije u svijetu. Unatoč pandemiji COVID-19 na Sajmu se predstavilo gotovo 400 inovacija iz više od 30 zemalja svijeta.

Hrvatski su inovatori ostvarili sjajne rezultate u svim kategorijama, te su nagrađeni sa 3 zlatne, 6 srebrnih, 3 brončane nagrade te 2 posebne nagrade.

Tako su zlatne medalje osvojile inovacije: Mobilni vez tvrtke Jel-Tom d.o.o. autora Ive Vlainić, Frane Pokrajčića, Tomislava Pokrajčića i Ivana Vlainića, inovacija Bee smart autora Matije Hržića i mentora Ivana Vainića, te inovacija PRO S  autora Lovre Stipanovića i Josipa Oroza uz mentora Ivana Vlainića.

Hrvatske su inovacije ovom prilikom potaknule interes kako velikog broja posjetitelja tako i poslovne zajednice te su u sklopu Sajma održani i brojni B2B sastanci.

 

FOTO: PIXABAY