LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Veliki uspjeh

Hrvatske srednjoškolke odnijele zlato i srebro na Europskoj informatičkoj olimpijadi

Hrvatsku su na Europskoj informatičkoj olimpijadi za djevojke predstavljale četiri učenice, od kojih je jedna odnijela zlato, a dvije srebro.

Hrvatsku su na Europskoj informatičkoj olimpijadi za djevojke predstavljale četiri učenice, od kojih je jedna odnijela zlato, a dvije srebro.

Na Europskoj informatičkoj olimpijadi za djevojke koju je ove godine organizirala Švicarska okupilo se 157 natjecateljica iz 32 europske i 11 gostujućih zemalja, od kojih su Hrvatsku predstavljale četiri učenice koje su postigle zapanjujuće rezultate.

Ema Borevković, učenica 4. razreda XV. gimnazije u Zagrebu osvojila je zlato, dok su Lara Semeš, učenica 1 razreda XV. gimnazije i Martina Licul, učenica 3. razreda Gimnazije Pula, osvojile srebro. Osim njih natjecala se i Lina Krištić, 1. razred XV. gimnazija u Zagrebu.

EGOI natjecanje sastoji se od rješavanja 8 problemskih zadataka kroz 2 dana natjecanja u programskim jezicima Python, C++ i Java po operativnim sustavom Linux, stoji u priopćenju. Učenice su se natjecale pojedinačno, no svaku je zemlju zastupao tim od četiri učenice stare do 20 godina i dva voditelja.

Stručni voditelji reprezentacije bili su Ivan Paljak, Paula Vidas i Dominik Fistrić, dok su u organizaciji nastupa sudjelovali i Matej Ferenčević, Nikola Dmitrović i Alenka Dogan Capan. Odgovorni je voditelj i organizator ovog nastupa Krešimir Malnar.

Nastup naših mladih programerki na 1. europskoj informatičkoj olimpijadi za djevojke i stručne pripreme koje prethode nastupu organizirao je Hrvatski savez informatičara, dok je XV. gimnazija pružila domaćinstvo nastupu naših natjecateljica.
FOTO: HRVATSKI SAVEZ INFORMATIČARA