LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nacionalni projekt promocije volontiranja

Hrvatska volontira 2015. – pokreni sebe, promijeni svijet!

Ovogodišnja manifestacija „Hrvatska volontira“ održat će se od 18. do 23. svibnja, a priliku za sudjelovanje imaju pojedinci i sve neprofitne organizacije iz svih hrvatskih gradova.

Ovogodišnja manifestacija „Hrvatska volontira“ održat će se od 18. do 23. svibnja, a priliku za sudjelovanje imaju pojedinci i sve neprofitne organizacije iz svih hrvatskih gradova.

„Hrvatska volontira“ manifestacija je koju od 2010. godine organizira Hrvatska mreža volonterskih centara. Ove godine održat će se od 18. do 23. svibnja širom zemlje.

Šestodnevnim projektom organizatori žele istaknuti velik značaj volontiranja za razvoj suvremenog društva. U cilju im je uključiti velik broj pojedinaca, udruga i organizacija koji različitim javnim akcijama promoviraju volontiranje u svojim lokalnim zajednicama.

I ove godine iz svih volonterskih centara pozivaju sve neprofitne organizacije na to da volontiraju s njima. Prijava aktivnosti za „Hrvatska volontira“ obavlja se online, a u programu mogu biti već postojeće, redovne aktivnosti organizacije ili neke nove aktivnosti osmišljene isključivo za ovu prigodu. Prijave aktivnosti primaju se do 6. svibnja.

Prošle godine akciji se priključilo više od 6100 pojedinaca koji su kroz 317 organiziranih aktivnosti volontirali više od 45 500 sati.

– Radujemo se tome što imamo priliku zajednički graditi zajednicu koja može i želi više! Prepoznajemo to da vođeni vrijednostima kao što su uzajamnost, povjerenje, pripadnost i osnaživanje, volontiranjem doprinosimo općem dobru slobodnom voljom i zadovoljavamo ljudsku potrebu za sudjelovanjem u društvu. – poručuju organizatori.

Ove će godine kampanju provesti Volonterski centar Zagreb, Hrvatska mreža volonterskih centara i Mreža mladih Hrvatske u sklopu IPA projekta „Prema punim potencijalima – volontiranje osnažuje ljude i zajednice“. Potporu projektu dali su i Europska unija koja financira projekt, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske i Ministarstvo socijalne politike i mladih.

FOTO: PRESSEDAN.HR