LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Spašavanje umjetnosti

HGZ pretrpio golemu materijalnu štetu u potresu; e-koncertom prikuplja sredstva za obnovu

Za pomoć pri obnovi HGZ-a iz svojih domova, 4. svibnja, u 20 sati nastupa troje naših svjetski poznatih glazbenika: gitarist Petrit Çeku, pijanistica Martina Filjak te violončelistica Kajana Pačko. 

Za pomoć pri obnovi HGZ-a iz svojih domova, 4. svibnja, u 20 sati nastupa troje naših svjetski poznatih glazbenika: gitarist Petrit Çeku, pijanistica Martina Filjak te violončelistica Kajana Pačko. 

Hrvatski glazbeni zavod pretrpio je velika oštećenja u potresu koji je pogodio Zagreb 22. ožujka. Iz tog se razloga priprema e-koncert u čijem će se sklopu prikupljati sredstva za obnovu. 

Koncert je zakazan za ponedjeljak, 4. svibnja. U 20 sati započet će izravni prijenos na YouTube kanalu, a druženje će se nastaviti na MC Teamsu u 21 sat. 
Iz svojih domova nastupa troje naših svjetski poznatih glazbenika: gitarist Petrit Çeku, pijanistica Martina Filjak te violončelistica Kajana Pačko. 

– Podržimo zajedno najstariju koncertnu dvoranu u Zagrebu i vratimo hramu glazbe njegov izgubljeni sjaj, a mnogobrojnim umjetnicima i glazbenicima njihovu omiljenu pozornicu. – poručuju organizatori koncerta.

Podržati ih se može uplatom donacije na IBAN: HR0723400091511068625 i prijavom podataka na e-adresu prijava.ekoncert@gmail.com.

– Materijalna šteta je golema i potrebna su nam znatna financijska sredstva za popravak krova, zidova, stropova, prozora i vrata. Nažalost, do daljnjega HGZ kao udruga građana nema nikakve vlastite prihode jer je prekinuta svaka koncertna djelatnost zbog pandemije. Ravnateljstvo HGZ-a na čelu s izv. prof. dr. sc. Romanom Matanovac Vučković ulaže sve napore u pronalaženju načina financiranja obnove, prate se natječaji, proučavaju zaklade u zemlji i inozemstvu, traže se sponzori i planiraju donatorski koncerti. Vaša pomoć nam je sada potrebna više nego ikad! Sredstva su nam potrebna za: sanaciju štete od potresa, očuvanje djelovanja i nastavak poslovanja, angažman prijeko potrebnih suradnika za prijave na natječaje. Podržite nas! Očuvajmo zajedno ovu važnu kulturnu instituciju i pretvorimo je u suvremeni, otvoreni kulturni centar koji će odgojiti još mnoge glazbenike i poklonike glazbe! – navedeno je na stranicama HGZ-a

FOTO: HGZ