LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Manifestacija u Jaškovu

Guinnessova štrudla poziva na novi ŠtrudlaFest

Omiljeni kolač s kojim smo ušli u Guinessovu knjigu rekorda poziva na novo druženje. Drugo izdanje ŠtrudlaFesta održat će se u Jaškovu kraj Ozlja u nedjelju, 3. rujna.

Omiljeni kolač s kojim smo ušli u Guinessovu knjigu rekorda poziva na novo druženje. Drugo izdanje ŠtrudlaFesta održat će se u Jaškovu kraj Ozlja u nedjelju, 3. rujna.

Starinska hrvatska slastica štrudla ušla je u Guinnessovu knjigu rekorda nakon što je 6.9.2015. u Jaškovu kraj Ozlja, zahvaljujući nesvakidašnjem trudu jedne male zajednice, napravljena najduža na svijetu – od čak 1.479,38 metara. Njena priča nastavljena je na prošlogodišnjem 1. ŠtrudlaFestu, događanju koje njeguje i oživljava tradicionalnu gastronomiju i običaje, a koje je ugostilo više od 3.500 posjetitelja. Izlet u pitoreskni Ozalj i Jaškovo tada je upotpunilo jedinstveno zabavno-gastro druženje koje se kao dan dobre atmosfere te slasnih okusa nastavlja i ove godine

2. ŠtrudlaFest održat će se u nedjelju, 3. rujna s još zanimljivijim i bogatijim sadržajima. U središtu pozornosti svakako će biti amatersko i profesionalno natjecanje u pripremi štrudle, no jednako zanimanje privući će i besplatne gastro radionice za djecu i odrasle na kojima će svi zainteresirani moći saznati tajne najslavnije savijače na svijetu iz prve ruke, ali i nešto novo od akademika kulinarstva Branka Ognjenovića te Marija Valentića koji će voditi radionicu pripreme zdrave štrudle. U ponudi će biti i preko 50 punjenja omiljenog kolača, a svoje će proizvode predstaviti i četrdesetak lokalnih OPG-ova. Posebne atrakcije ovog izdanja bit će višemetarske skulpture akademskog kipara Nikole Fallera od slame, vožnja fijakerom, jahanje ponija te cjelodnevni nastupi brojnih KUD-ova. Novina je radionica prirodne kozmetike te radionica radova u polju.

Foto: Copywriting

Programi će se odvijati od 10 sati do 21 sat na dvije lokacije u selu Jaškovo: na središnjoj pozornici te u kuriji Jaškovo (Centar za rehabilitaciju Ozalj). Sve informacije, kao i prijave za profesionalno i amatersko natjecanje u pripremi štrudle nalaze se na poveznici. 

Dodatni motiv za posjet ovom prekrasnom dijelu Karlovačke županije svakako je utrka Run of Heart koja se održava dan ranije, u subotu 2. rujna s početkom u 9 sati u sklopu JaškoFesta. Radi se o inkluzivnom međunarodnom sportskom događaju koji uključuje elementarne igre za djecu i nekoliko utrka različitih duljina kroz pitomi jaškovski krajolik. Sudjelovati mogu baš svi – mali i veliki, od najranije vrtićke dobi, kao i osobe s invaliditetom. Obavezna je samo dobra volja i raspoloženje. Organizatore posebno veseli najavljeno sudjelovanje u utrci Henrya Wanyoike, jednog od najbržih trkača svijeta, koji je postavio nekoliko svjetskih rekorda kao slijepa osoba te dolazak u Jaškovo najboljeg hrvatskog skijaša s invaliditetom Dine Sokolovića.

Organizatori 2. ŠtrdulaFesta su: Turistička zajednica grada Ozlja, PPS destinacija Zeleno srce Hrvatske (Karlovac-Ozalj-Ribnik), Restora Žganjer i ZIA produkcija. Događanje sponzorski podržavaju: HTZ, Turistička zajednica Karlovačke županije, Turistička zajednica grada Karlovca, Milenij hoteli Opatija, Allianz, Terra Croatica, Veronika, Aquatika – slatkovodni akvarij Karlovac, Krapinske toplice – Aquae Vivae te Keramika Nova.

Foto: Copywriting
FOTO: COPYWRITING