LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Najzeleniji dosad

Greencajt festival predstavio bogat program i vrhunske govornike

U sklopu festivala dodijelit će se i Nacionalne nagrade za okoliš 2022. - Green Prix te će osim predavanja i panela, publika moći uživati glazbenom i gastro programu.

U sklopu festivala dodijelit će se i Nacionalne nagrade za okoliš 2022. - Green Prix te će osim predavanja i panela, publika moći uživati glazbenom i gastro programu.

Ostalo je još manje od mjesec dana do našeg najzelenijeg festivala - Greencajta. Ove godine održat će se od 3. do 5. lipnja u prostorima stare Tvornice električnih žarulja i Rougemarin Parka, a program i lista govornika koju su objavili impresivni su.

U više od 20 panela i predavanja, moći ćete se upoznati s izazovima ekologije, klimatskim promjenama i održivosti

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević i zastupnica u Berlinskom parlamentu, Klara Schedlich raspravljat će o pametnim gradovima te kako određena mjesta mogu postati održivija, zelenija i pametnija.

Saznajte više o zelenom pristupu industriji i STEM području na stručnom seminaru na FER-uNa panelu Inovatori kao glasnici budućnosti - imamo li novog Nikolu Teslu? gostovat će osnivač tvrtke Include, Ivan Mrvoš i suosnivač kompanije CityGreens Farming, Filip Mijatović. Oni će pričati o inovacijama u području ekologije i održivosti kao što su pametne klupe, zelene farme i ekološka rješenja u pomorstvu.

Festival će se dotaknuti i održivosti u gastronomiji pa će tako gosti panela Mogu li chefovi biti predvodnici food waste revolucije? biti chefovi Mate Janković i Marin Medak, a o nestanku kave i čokolade pričat će sudionici panela Što će biti na jelovniku budućnosti?

Zeleni eMJESEC: edukacija i akcija za održivi razvoj


Snažna dinamika tržišta rada nagovještava da će neka zanimanja, zbog klimatskih nestabilnosti, nestati, dok će za nekoliko godina određene profesije itekako zablistati na poslovnoj sceni, o čemu će raspravljati akteri diskusije Zanimanja budućnosti - 2030. nije tako daleko.

Na festivalu će gostovati i bivši savjetnik Billa Clintona za klimatske promjene, Göran Carstedt, nekadašnji glavni direktor IKEA Europe i IKEA Sjeverne Amerike te bivši CEO kompanije Volvo koji će pričati o izazovima lidera današnjice.

Ostale vrhunske govornike možete pogledati na linku, a ovogodišnji bogat program obradit će i teme poput održivijih kvartova i spremnosti korporacija na promjene

INA i ove godine zapošljava mlade talente u pripravničkom programu GrowwwU sklopu festivala dodijelit će se i Nacionalne nagrade za okoliš 2022. - Green Prix te će osim predavanja i panela, publika moći uživati glazbenom i gastro programu.
FOTO: UNSPLASH