LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
#SaveTheNight

Graffiti na Gradele oslikali odu noći na muralu od 90 kvadrata u Zagrebu

Jägermeister je i ove godine projektom #SaveTheNight podržao kreativnu industriju uz koju živi i s kojom dijeli individualnost i domišljatost te na trenutak izbrisao nostalgiju za izlascima.

Jägermeister je i ove godine projektom #SaveTheNight podržao kreativnu industriju uz koju živi i s kojom dijeli individualnost i domišljatost te na trenutak izbrisao nostalgiju za izlascima.

Cjelodnevnim oslikavanjem murala u dvorištu Vintage Industrial Bara na zagrebačkoj Savskoj cesti, uz beatove DJ Indyja i osvježavajuće koktele s potpisom Dorijana Skoblara, Jägermeister je podsjetio na davni osjećaj noćnog uzbuđenja.

Na spomenutom događaju ekipa umjetnika Graffiti na Gradele u  suradnji je  s tvrtkom G3 Spirits koja je distributer Jägermeistera u Hrvatsku oslikala
 mural koji se prostire na 90 m2, čime su u hrvatsku metropolu vratili  kreativnost, strast, slobodu, budućnost i, ono što nam svima nedostaje   noćni život.
– Noć nije samo doba dana – noć je vrijeme za slobodu, kreativnost i inspiraciju. Skrivena i čuvana u zagušljivim podrumima i na ljepljivim podovima noćnih klubova, noć je začetnica kulture. Ona pokreće, oslobađa  ideje, tijela i misli, objedinjuje sve one koji radost pronalaze u plesu, uz glasno bubnjanje glazbe, negdje duboko u plućima. Noć je vrijeme u kojem istovremeno gubimo i pronalazimo sebe. Za neke, mjesto za samoću, za druge simbol bunta i otpora. Noć nije samo doba dana. Ona je prostor koji nam omogućuje da budemo i postanemo ono što jesmo. – navodi se u priopćenju.
Ekipa Graffiti na Gradele – Chez 186, Sarme, Casino i Royal, koja već drugu godinu sudjeluje u projektu Save the Night kojim Jägermeister umjetnicima pomaže vratiti stvaralačko uzbuđenje noći, svima prisutnima nakratko je otjerala nostalgiju za izlascima.
– Od prošle godine, kada je noćni život po prvi puta u povijesti čovječanstva bio u potpunosti ugašen, sudjelujemo u globalnoj misiji podrške umjetnicima, izvođačima i ugostiteljima. Ako pitate nas, oni su simbol noćnog života i zajednica bez koje ne bismo bili ono što uistinu jesmo. Projektom Save the Night prošle smo godine vratili optimizam u kreativnu industriju koja je zbog pandemije pretrpjela značajne gubitke. Ove godine tradiciju nastavljamo u suradnji s istom ekipom, no srećom u nešto optimističnijem kontekstu. – rekla je Nadine Kramarić, brend menadžerica Jägermeistera za Hrvatsku.
U subotu će se ekipa opet sastati u Vintage Industrial baru na tradicionalnom proljetnom događaju FJ x GNG Block Party, koji po šesti put zaredom organiziraju orahovački festival Ferragosto JAM i brački Graffiti na Gradele, najavio je Marko Boko, član ekipe Graffiti na Gradele.
FOTO: JAN HUMSKI