LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
iBiblos

Gradska i sveučilišna knjižnica uvela mogućnost posudbe e-knjiga

– E-knjige mogu se posuditi i čitati na svim uređajima koji omogućavaju povezivanje uređaja s Adobe ID-om i podupiru zaštićen knjižni format EPUB DRM. – napominju iz GISKO-a.

– E-knjige mogu se posuditi i čitati na svim uređajima koji omogućavaju povezivanje uređaja s Adobe ID-om i podupiru zaštićen knjižni format EPUB DRM. – napominju iz GISKO-a.

Gradska i sveučilišna knjižnica u Osijeku, ako je suditi prema obavijestima na službenoj stranici, vrlo je aktivna u svojem radu i nastoji se prilagoditi trenutnoj situaciji. To potvrđuje činjenica da je u svoje poslovanje uvela uslugu posudbe elektroničkih knjiga preko platforme iBiblos.

Usluga je dostupna aktivnim članovima GISKO-a na način da jedan član može posuditi najviše 3 djela odjednom na 21 dan, bez mogućnosti rezervacija te uz nemogućnost vraćanja prije isteka roka od 24 sata. Rok posudbe knjige nije moguće produžiti, ali se isti naslov može posuditi još jednom.
– E-knjige mogu se posuditi i čitati na svim uređajima koji omogućavaju povezivanje uređaja s Adobe ID-om i podupiru zaštićen knjižni format EPUB DRM. iBiblos trenutno je primarno namijenjen mobilnim uređajima iOS (iPad, iPhone) i mobilnim uređajima s operativnim sustavom Android (mobilnim telefonima, tablet-računalima i čitačima s e-tintom). Knjige je moguće čitati na najviše pet različitih uređaja, no svi moraju biti autorizirani istim korisničkim podacima.
Zahtjev za aktivacijom te usluge podnosi se online obrascem na poveznici, uz e-adresu i lozinku, nakon čega upisujete korisnički broj članske iskaznice i JMBG ili PIN od 7 znamenki koji se dobije u Knjižnici. Iz Knjižnice napominju da se korisnički broj i PIN upisuju samo kod prve prijave kako bi bilo omogućeno povezivanje s knjižničnim programom.

Detaljnije upute za preuzimanje i čitanje e-knjiga mogu se pronaći na poveznici.
FOTO: UNSPLASH