LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Grad Zagreb

Gradi se osnovna škola za 560 učenika, projekt je vrijedan gotovo 13 milijuna eura

Novi prostor omogućit će jednosmjenski rad, što je veliki korak naprijed u kvaliteti školovanja i organizaciji nastave, kažu iz Grada Zagreba.

Novi prostor omogućit će jednosmjenski rad, što je veliki korak naprijed u kvaliteti školovanja i organizaciji nastave, kažu iz Grada Zagreba.

Zagreb doživljava značajan trenutak u svojem obrazovnom sektoru s izgradnjom nove Osnovne škole Jakuševec u Gradskoj četvrti Novi Zagreb-istok, objavio je Grad Zagreb na svojim stranicama. Ističu da je riječ o projektu koji je bio obećavan zadnjih dvadeset godina. Zamjenik gradonačelnika, Luka Korlaet, istaknuo je tijekom nedavnog obilaska gradilišta da se približava trenutak otvorenja ove škole, koji svi željno iščekuju.

Otvoren novi dječji vrtić na Žitnjaku, planira se još jedan na Borovju


Nova škola, moderna jednokatnica, prostirat će se na gotovo 7 000 kvadratnih metara i sadržavat će suvremene sportske sadržaje koji će biti dostupni i lokalnom stanovništvu. Projekt je vrijedan gotovo 13 milijuna eura, a škola će moći primiti oko 560 učenika u 20 razrednih odjela.

Nemate ideje kako provesti slobodno vrijeme? Posjetite Park Maksimir i uživajte u vožnji čamcem i veslanju


Zamjenica gradonačelnika, Danijela Dolenec, koja vodi Radnu skupinu za škole i vrtiće, naglasila je da će izgradnja OŠ Jakuševec značajno rasteretiti I. Osnovnu školu Dugave, koja trenutno dijeli prostor s OŠ Frana Galovića.

Zagrebačkim studentima i učenicima 20 eura veće stipendije, zamjenica gradonačelnika istaknula trogodišnji porast stipendija od 130%


Ovaj projekt ne samo da će unaprijediti obrazovnu infrastrukturu u Novom Zagrebu već će i poboljšati kvalitetu života u lokalnoj zajednici, nudeći novi prostor za obrazovanje i rekreaciju, naglašavaju iz Grada Zagreba.

IZVOR: INSTAGRAM / GRADA ZAGREB
FOTO: INSTAGRAM / GRADA ZAGREB