LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Povodom Međunarodnog dana mladih

Grad Zagreb potpisao Europsku povelju o radu s mladima na lokalnoj razini

Na svečanosti u Gradskoj skupštini Grada Zagreba povodom Međunarodnog dana mladih potpisana je Europska povelja o radu s mladima na lokalnoj razini.

Na svečanosti u Gradskoj skupštini Grada Zagreba povodom Međunarodnog dana mladih potpisana je Europska povelja o radu s mladima na lokalnoj razini.

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević na inicijativu je Savjeta mladih Grada Zagreba potpisao Europsku povelju o radu s mladima na lokalnoj razini, u četvrtak, 12. kolovoza 2021, na svečanosti u Gradskoj skupštini Grada Zagreba povodom Međunarodnog dana mladih.

Čestitajući mladima Međunarodni dan mladih, gradonačelnik Zagreba poručio je: 

– Danas, kao gradonačelnik grada Zagreba, imam tu čast potpisati Povelju kojom potvrđujemo našu spremnost gledati na mlade kao na aktere, partnere i sudionike u društvu u procesu donošenja odluka koje se na njih odnose i u tom smislu nastojat ću ne napraviti greške koje sam iz tadašnje perspektive i godina zamjerao vlasti i dužnosnicima kada sam bio aktivist i borio se za prava mladih.

Lucija Topolovec, predsjednica Savjeta mladih Grada Zagreba, istaknula je ponos što je Grad Zagreb prepoznao važnost rada s mladima i potpisao Povelju, kojom, smatra da još jednom pokazujemo mladima kako su prvi među jednakima kada govorimo o donošenju odluka koje utječu na njihovu budućnost.

Predsjednica Savjeta zaključila je svoj govor mišlju da je Povelja tek smjernica za osluškivanje glasa mladih i apelirala da ona ne ostane samo formalnost, već da uistinu postane pravi mehanizam poticanja mladih na lokalnim razinama.

FOTO: PIXABAY