LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Posljedice nevremena u Zagrebu

Grad Zagreb donirat će srušena stabla za ogrjev sugrađanima u potrebi

U tijeku je priprema za javni poziv i izrada kriterija za podjelu srušenog drveća građanima u potrebi.

U tijeku je priprema za javni poziv i izrada kriterija za podjelu srušenog drveća građanima u potrebi.

Inflacija nije zaobišla ni grijanje, što se posebno primjećuje na cijeni metra drva, koje, ako je u pitanju bukva, u šumariji košta 32 eura, a kod prekupaca od 55 do 60 eura, negdje i više, prema Jutarnjem. Međutim, grad Zagreb se odlučio na potez koji će barem malo olakšati trošak grijanja građanima koji su u potrebi (slabijeg imovinskog stanja). Naime, Grad je odlučio iskoristiti drveće koje je stradalo u nevremenu tako da ga ustupi za grijanje.

,,Srušena i oštećena stabla koja se nakon nevremena uklanjanju s gradskih javnih površina, dijelit će se za ogrjev našim sugrađanima kojima je to najpotrebnije", stoji u FB objavi Grada Zagreba.

Gradonačelnik Tomašković obavijestio je građane da su priprema za javni poziv i izrada kriterija za podjelu u tijeku. U komentarima se oglasio i Botanički vrt PMF-a u Zagrebu.

"Jako nam je drago, i zahvaljujemo Gradu, što je i naš otpad od olujom oštećenih stabala završio na zajedničkom odlagalištu, od čega će koristi imati naši sugrađani koji se griju na drva!" - stoji u komentaru.

Podsjetimo, u određenim parkovima još uvijek stoje znakovi upozorenja na opasnost od pada drveća, stoga obratite pozornost tijekom šetnje.
FOTO: ANA KOLINGER