LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sufinanciranje obveznih udžbenika

Grad Sinj osigurava pomoć za kupnju udžbenika srednjoškolcima, prijave su krenule jučer

Roditelji ili skrbnici učenika mogu podnijeti zahtjev u razdoblju od 2. do 30. rujna 2024. godine.

Roditelji ili skrbnici učenika mogu podnijeti zahtjev u razdoblju od 2. do 30. rujna 2024. godine.

Gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj donio je novu odluku, kojom će Grad Sinj sufinancirati kupnju obveznih udžbenika za učenike srednjih škola s prebivalištem u tom gradu za školsku godinu 2024./2025. Ta mjera namijenjena je obiteljima čiji prosječni mjesečni prihod po članu obitelji u posljednja tri mjeseca ne prelazi 240 eura.

Općina iz Zagorja sufinancira troškove smještaja i prehrane učenika u učeničkim domovima te nabavu udžbenika


Gradonačelnik Bulj ističe da je cilj te inicijative smanjiti financijsko opterećenje koje obitelji osjećaju s početkom nove školske godine i osigurati jednak pristup obrazovanju za sve učenike. Pravo na sufinanciranje imaju samo oni učenici čije obitelji ispunjavaju navedene uvjete i koji ne primaju pomoć po nekoj drugoj osnovi. Roditelji ili skrbnici učenika mogu podnijeti zahtjev Gradu Sinju u razdoblju od 2. do 30. rujna 2024. godine.

Grad Rijeka pokreće socijalni program za mlade: potpuno pokrivanje prijevoza i novčana pomoć


Za prijavu je potrebno koristiti propisani obrazac i dostaviti odgovarajuću dokumentaciju. Zahtjevi se mogu predati osobno u pisarnici Grada Sinja, poslati e-mailom na adresu info@sinj.hr ili poštom na adresu Dragašev prolaz 24, 21230 Sinj. 

IZVOR: GRAD SINJ
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA