LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Na temelju prosjeka ocjena

Grad Novi Marof dijeli sto stipendija srednjoškolcima za deficitarna zanimanja

Stipendije će se isplaćivati tijekom deset mjeseci, od rujna 2024. do lipnja 2025. godine.

Stipendije će se isplaćivati tijekom deset mjeseci, od rujna 2024. do lipnja 2025. godine.

Grad Novi Marof raspisao je natječaj za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola koji se obrazuju za deficitarna zanimanja u školskoj godini 2024./2025. Ovaj natječaj omogućava dodjelu 100 stipendija za učenike u zanimanjima koja su ključna za razvoj lokalnog gospodarstva. Mjesečni iznos stipendije iznosi 80 eura, a stipendije će se isplaćivati tijekom deset mjeseci, od rujna 2024. do lipnja 2025. godine. Financiranje je osigurano iz gradskog proračuna.

Pravo na stipendiju imaju učenici koji su državljani Republike Hrvatske, imaju prebivalište u Gradu Novom Marofu najmanje dvije godine prije podnošenja prijave te nisu stariji od 20 godina. Također, učenici moraju biti redoviti učenici koji su svaki razred upisali jednom i nisu korisnici drugih stipendija.

Zaklada „Dr. Viktor Ružić“ dodjeljuje stipendije: srednjoškolcima 200 eura mjesečno, studentima još i više


Za dodjelu stipendija koristi se sustav bodovanja temeljen na prosjeku ocjena iz prethodne dvije godine školovanja. Učenici s prosjekom ocjena od 2,50 do 5,00 mogu ostvariti od 40 do 80 bodova. Osim uspjeha u školovanju, mogu se ostvariti dodatni bodovi za postignuća na natjecanjima, sudjelovanje u istraživačkim projektima te ako su roditelji učenika hrvatski branitelji.

Kandidati su obvezni dostaviti potrebnu dokumentaciju, uključujući prijavni obrazac, potvrdu o redovitom upisu, svjedodžbe, dokaz o prebivalištu te izjavu da nisu korisnici drugih stipendija. Prijave se mogu podnijeti osobno ili putem pošte na adresu Grada Novog Marofa u roku od 15 dana od objave natječaja. Nepotpune i nepravodobne prijave neće se razmatrati.

Iskoristite priliku dobivanja švicarske stipendije do čak 3 500 švicarskih franaka, provjerite uvjete i vrste stipendija



Nakon završetka natječaja, rezultati će biti objavljeni na službenim stranicama i oglasnoj ploči Grada. Kandidati koji imaju prigovore mogu ih podnijeti gradonačelniku u roku od osam dana od objave liste kandidata. Nakon obrade prigovora, utvrdit će se konačna lista, a stipendije će se dodijeliti učenicima koji ispunjavaju uvjete.

Rimac Technology dodjeljuje stipendije studentima STEM područja u iznosu do 560 eura mjesečno


Više informacija se može pronaći u testu natječaja, a svi potrebni obrasci se nalaze ovdje.
IZVOR: GRAD NOVI MAROF
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA