LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Posljednji ispraćaj

Golema tuga na FPZG-u: preminula omiljena knjižničarka

– Bila nam je smirenost i topla riječ u onoj ludnici studiranja. – jedan je od niza komentara.

– Bila nam je smirenost i topla riječ u onoj ludnici studiranja. – jedan je od niza komentara.

Preminula je Ljiljana Posavec, knjižničarka koja je dugi niz godina radila na Fakultetu političkih znanosti. Od trenutka objave tužne vijesti na stranicama Fakulteta društvene mreže preplavile su objave studenata.

– Uspomena na našu knjižničarku Ljiljanu Posavec nam ne manjka. Užitak je bio doći u knjižnicu i osim knjige, dobiti i koju vrckavu šalu, lijepu riječ, pozitivnu energiju ili rame za kukanje/plakanje. Nedostajat ćete nam, draga Ljiljana, i hvala na svemu. – stoji na stranici FPZG-a.

A da uspomena na knjižničarku doista ne manjka, pokazuje niz komentara:

– Draga moja teta Lili, počivala u miru. Knjižnica mi je zbog tebe bila najdraže mjesto na fakultetu. Hvala ti na svakom zagrljaju, svakom savjetu i osmijehu.

– Žena iznimno pozitivnog karaktera i dobre duše, koja je u otužnoj zgradi fakulteta knjižnicu učinila utočištem za sve studente. Neke njene savjete pamtim i danas. Nekom će gore biti zabavno s njom... Putuj mirno, teta Ljiljo. 

– Njeni psi, njena energija i stav, smijeh i zauvijek svaki kišni dan koji bi teta Ljilja onako u prolazu učinila boljim.

– Uvijek je imala tople riječi, sve vrijeme svijeta i pregršt razumijevanja, brige i ljubavi za nas studente. Čast mi je što sam Vas poznavala, počivajte u miru!

– Bila nam je smirenost i topla riječ u onoj ludnici studiranja.

– Divna žena još divnijeg srca! 

– Jedna od rijetkih zaposlenica fakulteta koja je razumjela studente, pozitivna, dobra duša, svjetlo u moru iskvarenih. Žao mi je što moram tako, ali neke stvari, nekim ljudima na tom faksu oprostiti ne mogu, spuštati se na njihov nivo zbog kojeg je Hrvatska takva kakva je, nikada neću. A teti Ljiljani – nadam se da ste na boljem mjestu, osobu poput Vas ne zaboravljam. Da mogu, prisustvovao bih pogrebu, ali moje misli i izraz sućuti njenim najbližima idu i odavde, iz Irske. Počivala u miru.

Posljednji ispraćaj tete Ljilje održat će se ovog četvrtka, 5. ožujka, u 11:35 na Mirogoju (krematorij). 

FOTO: FPZG